Volg ons via
 
 

Groentenweekmenu van de aanbiedingen week 21

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Broccoli
  • bij AH 500 gr. 0.62
  • bij Plus 500 gr. 0.69
  • bij Super Coop 500 gr. 0.49
Asperges
  • bij Emté 500 gr. 1.99
Tomaten
  • bij Emté 500 gr. 0.79
  • bij C-1000 trostomaten 500 gr. 0.89
  • bij Spar 500 gr. 0.69
  • bij Dirk 500 gr. trostomaten 0.69
Sperziebonen
  • bij C-1000 500 gr. 1.19
  • bij Coop 500 gr. 1.49
Roerbakgroenten
  • bij C-1000 1.09
Conserven
  • bij Super de Boer blik 800 gr. doperwten en worteltjes 0.99
  • bij Dirk Hak groenten pot 720 ml 0.89
  • bij Coop 5 potten a 370 ml groenten 1.99
Diepvries
  • bij Super de Boer Iglo diepvriesgroenten 0.99
Sla
  • bij Super de Boer 2 kroppen 1.00
  • bij Spar krop IJsbergsla 0.99
  • bij Dirk 100 gr. krulsla melange 0.99
  • bij Dirk 200 gr. IJsbergsla tuinkruiden 0.99
  • bij Dirk 75 gr. veldsla 0.99
Soepgroenten
  • bij Super de Boer 2 zakken a 150 gr. 1.00
Andijvie
  • bij Super de Boer 1 kilo 1.00
  • bij Plus 400 gr. gesneden 0.89
Paprika
  • bij Plus 3 stuks 1.49
Komkommer
  • bij Dirk 0.79
Aubergine
  • bij Dirk per stuk 0.49
Paksoi
  • bij Coop per stuk 0.99
  • bij Deen per stuk 0.79
Courgette
  • bij Super Coop per stuk 0.69
Chinese kool
  • bij Deen per stuk 0.79
Sla en komkommer
  • bij Deen samen voor 0.79
Maandag
  • Broccoli-aardappelschotel met gehakt
500 gr. broccoli
1 kg aardappelen
500 gr. rundergehakt
boter
100 gr. champignons
1 bekertje zure room
150 gr. geraspte kaas
1 el paprikapoeder
1 tl chilipoeder
peper en zout
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten en laat ze uitlekken.
  • Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en kook ze in een pan met een met een beetje water en zout 2 minuten.
  • Laat ze goed uitlekken.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Meng de paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout goed door het gehakt.
  • Verhit een beetje boter in een pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de champignons toe en bak deze even mee.
  • Doe de aardappelschijfjes, broccoli, gehakt -champignonmengsel en de zure room in een grote kom en meng dit goed door elkaar.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin het aardappelmengsel.
  • Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Dinsdag
  • Andijviesalade met tonijn
  • Gebakken aardappelen
400 gr. andijvie
2 blikjes tonijn (naturel)
1 rode ui
8 olijven zonder pit
4 el mayonaise
peper en zout
1 el olie
1 el wijnazijn
  • Maak de andijvie schoon, snijd deze in kleine reepjes, was deze en laat het goed uitlekken.
  • Maak de ui schoon en snijd deze in dunne ringen.
  • Laat de tonijn uitlekken en verwijder eventuele velletjes en graatjes.
  • Snijd de olijven in kleine stukjes.
  • Doe de andijvie in een schaal en schep er de olijven door. Schep dan de mayonaise, wat peper en zout erdoor.
  • Verdeel de tonijn over de andijvie en sprenkel er wat olie en azijn over.
  • Garneer met de uiringen.
Woensdag
  • Gebakken aubergines met ei
  • Aardappelpuree
2 grote aubergines
olie
2 teentjes knoflook
4 tomaten
4 eieren
boter
  • Was de aubergines, snijd de kroontjes eraf en snijd ze in de lengte in plakken.
  • Pel de teentjes knoflook en pers ze uit.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de knoflook eventjes.
  • Voeg dan de plakken aubergine toe en bak ze aan beide kanten mooi bruin.
  • Leg de plakken aubergine in een schaal en houdt ze warm.
  • Bak in de achtergebleven olie de plakken tomaat en leg deze op de aubergines.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin 4 spiegeleieren.
  • Leg de spiegeleieren op de tomaatplakjes.
Donderdag
  • Paksoi met hamlappen
  • Rijst
500 gr. hamlappen
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 tl sambal
4 el sojasaus
1 el honing
peper en zout
2 tl maizena
3 el olie
1 prei
750 gr. paksoi
1 rode paprika
  • Pel de sjalotjes en het knoflookteentje en snipper deze fijn.
  • Meng in een schaal de sjalotjes, knoflook, sambal, sojasaus, honing, maïzena, wat peper en zout door elkaar.
  • Snijd het vlees in blokjes en schep dit door de marinade.
  • Laat het vlees 2 uur marineren.
  • Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
  • Maak de paksoi schoon en snijd deze in reepjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes.
  • Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier.
  • Verhit in een wok de olie en roerbak hierin de blokjes vlees 10 minuten.
  • Doe dan de prei, paksoi en paprika erbij en roerbak dit 5 minuten.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Vrijdag
  • Courgette met cervelaatworst
  • Gekookte aardappelen
  • Schnitzels (is niet persé noodzakelijk)
2 courgettes
300 gr. cervelaatworst in plakjes
2 uien
1 teentje knoflook
30 gr. boter
peper en zout
75 gr. geraspte kaas
  • Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze.
  • Was de courgettes en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin eventjes de uien en knoflook.
  • Doe de courgetteplakjes en wat zout en peper erbij en bak dit 5 minuten.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin de helft van het courgette mengsel.
  • Leg de plakjes cervelaatworst op het courgette mengsel en dek het af met het courgette mengsel.
  • Strooi de kaas erover en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Bron: De Groenteman

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 18-05-2009
Hits: 1305
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig