Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 22 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Sla
Uien
Eieren
Tomaten
4 x saté
Stokbrood
Komkommer
Blikje mais
Aardappelen
2.5 dl room
2 blikjes tonijn
2 stronken broccoli
Macaroni
1 zak vermicelli
1 kleine wortel
Kruidenbouillon
2 appels (Elstar)
+/- 1700 gr gehakt
Diepvries doperwten
6 blikken gepelde tomaten
150 gr belegen kaas (stuk)
1 zakje paprika-roomsaus (Knorr)
Pak rijst (zilvervlies of witte)
1 blik witte bonen in tomatensaus à 425g




Maandag:
Macaroni met tonijn.

Benodigdheden:

400 gr macaroni
zout, peper
peterselie
2 eetlepels olie
2 blikjes tonijn
25 gr boter
1 ui
15 gr bloem
2 dl melk
2 grote tomaten.

Kook de macaroni in ruim water met zout en olie net gaar en giet af. Laat de tonijn uitlekken, vang het vocht op en verdeel de vis in grote stukken. Smelt de boter, fruit daarin de gesnipperde ui goudbruin en roer de bloem erdoor. Voeg de melk toe en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook. Voeg het visvocht met de stukken tonijn en peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de ontvelde tomaten in stukken en schep die door de saus. Warm de massa goed door en maak die af met de kleingesneden peterselie.
Serveer de macaroni met de saus erover.



Dinsdag:
Broccoli,gehakt met gebakken aardappelschotel.

Benodigdheden:
2 stronken broccoli
aardappelen
uien
gehakt
knoflook(poeder)
kruiden naar smaak.

Schil was en snij de aardappelen in schijfjes en bak deze zachtjes in de olie.
Maak van de broccoli kleine roosjes en voeg deze samen met de in stukjes gesneden ui,knoflook en kruiden bij de aardappelschijfjes.
Rul ondertussen in een koekepan het gehakt gaar en voeg deze tenslotte toe aan het mengsel.
Lekker met bijv.wat knoflooksaus (uit een potje).



Woensdag:
Sla met friet en saté.

Benodigdheden:
halve krop sla
2 tomaten
1 halve komkommer
1 ui
2 eieren
aardappelen
mayonaise
olie/azijn
wat zoetstof of suiker.
4 pakjes saté.

Verwarm de saté in heet water o in de magnetron.
Schil,was en snij de aardappelen in frietjes en bak deze in hete olie.
Kook de eieren.
Was en snij ondertussen de sla,tomaten,ui en komkommer en meng deze met de mayonaise,olie/azijn en zoetstof.
Voeg tenslotte ook de eieren toe en serveer het geheel met wat saus.



Donderdag:
Stamppot gemengde sla met spiegeleieren.

Benodigdheden:
1.25 kg kruimige aardappelen
1 ui
300 g gemengde sla
1 kleine wortel fijn geraspt
150 g belegen kaas (stuk)
vloeibare margarine
4 eieren
2.5 dl room.

Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.
Verhit intussen in een steelpan 1 eetlepel vloeibare margarine.
Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak de spekreepjes uit.
Voeg de ui toe en roerbak nog ca. 3 minuten.
Verhit in een ruime koekepan 2 eetlepels vloeibare margarine.
Breek de eieren in de pan en bak 4 spiegeleieren.
Giet de aardappelen af, stamp ze tot puree en roer er de room voor Verrijken door.
Meng de gemengde sla, spekjesmengsel en de kaasblokjes door de puree.
Leg, dakpansgewijs,de spiegeleieren er bovenop.



Vrijdag:
rijst anders met balletjes in tomatensaus.

Benodigdheden:
Pak rijst (zilvervlies of witte)
zak vermicelli
bakboter
kruidenboullion.
2 kleine uien,
1 pond gehakt
1 ei
1 beschuit (of paneermeel)
zout/peper
snufje nootmuskaat
2 eetl. fijngehakte peterselie
ca. 250 g (diepvries) doperwten
20 g boter
3 eetl.olie
1/2l gepelde tomaten.


Snipper de gepelde uien zo fijn mogelijk.
Maak het gehakt aan met het ei,de verkruimelde beschuit (of paneermeel),zout,peper,nootmuskaat,de gesnipperde ui en peterselie.
Draai er met vochtig gemaakte handen balletjes zo groot als een pingpongbal van.
De gehaktballetjes moeten stevig zijn en mogen niet uit elkaar vallen.
Voeg eventueel wat extra beschuit of paneermeel toe.
Laat de doperwten ontdooien als dit nodig is.
Verhit de boter en de olie in een koekenpan met opstaande rand of hapjes pan.
Bak de gehaktballetjes snel rondom lichtbruin.
Temper de hittebron en bak ze in ongeveer 15 min. gaar.
Giet de gepureerde tomaten bij de balletjes en voeg ook de doperwten toe.
Warm de tomatensaus en doperwten goed door en dien op.

Laat de boter goed heet worden in de pan.
Bak een ruime hoeveelheid vermecelli even aan tot het knispert.
Dan de rijst erbij, goed roeren,ook tot het knispert.
Dan water erbij (totdat de rijst er onder staat) en een paar kneepjes vloeibare kruidenboullion,goed door roeren en aan de kook brengen.
Met de deksel half op de pan ongeveer 20 minuten laten koken onder af en toe roeren.



Zaterdag:
Zuppa di Sala.

Benodigdheden:
2 blikken gepelde tomaten
400 gram gehakt
2 uien
knoflook
spaanse pepertjes
oregano
tijm
dragon
koffiemelk
suiker.

Doe alle ingrediënten in een pan,:2 liter water erbij en aan de kook brengen.
2,5 uur laten pruttelen,vervolgens zeven of pureren,naar smaak suiker,peper en zout toevoegen.
Over de borden verdelen,scheutje koffiemelk erbij,met wat geraspte kaas en peterselie erop en opdienen.



Zondag:
Zomerse bonenpot met stokbrood.

Benodigdheden:
2 uien
2 appels (elstar)
blikje mais à 300g
300g gehakt
1 blik witte bonen in tomatensaus à 425g
1 zakje paprika-roomsaus (Knorr)
1 eetlepel olie
peper
stokbrood.

Pel en snipper de uien.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Laat de mais uitlekken.
Verhit de olie in een grote braadpan.
Bak de ui met het gehakt bruin en rul.
Voeg de appel en de mais toe en bak ze even mee.
Schep de bonen met de inhoud van het zakje saus door het vleesmengsel,voeg 2 dl. water toe en breng alles aan de kook.
Breng het op smaak met wat peper.
Serveer met wat stokbrood.


Bron: Supergoedkope Recepten

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 24-05-2009
Hits: 928
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig