Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 23 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Melk
Uien
Rijst
Salami
Eieren
1 appel
Spinazie
Achterham
Vissticks
Blikje mais
Aardappelen
1 bloemkool
1 spitskool
Volle yoghurt
Koolvisfilets
4 x stokbrood
500 gr. gehakt
1 zak tortilla chips
1 blikje champignons
Crème fraîche (250ml)
1 klein blikje doperwten
1 klein blikje bruine bonen of kidneybeans Prei
Bladerdeeg
2 citroenen
Geraspte kaas
Doperwten/wortelen
1 blikje gepelde tomaten



Maandag:
Vis/spinazietaart.

Benodigdheden:
5 plakjes bladerdeeg
spinazie
paneermeel
ui
10 vissticks
75 gr kaas (plakjes of gemalen)
4 eieren
half bekertje crème fraîche
peper, zout, nootmuskaat, aromat.


Oven voorverwarmen op 180 graden
Bakvorm afspoelen en met aanhangend water op het ovenrooster plaatsen
5 plakken bladerdeeg ontdooien en iets oprekken, de vorm ermee bekleden
De ontdooide spinaziedeelblokjes mengen met wat paneermeel en zout
De spinazie in de beklede vorm leggen
Wat gehakte uit en 10 in stukjes gesneden vissticks erop leggen
Daarop wat geraspte kaas strooien.
Tot slot de eieren, crème fraîche, peper, nootmuskaat en
aromat goed mengen en in de vorm gieten
Ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven zetten
Quiche uit de oven nog 5 minuten in de vorm laten rusten en dan uit de vorm te halen




Dinsdag:
Koolvis met kruidenkorst.

Benodigdheden:
Kruidenkorst:
200 gram boter
200 gram kruim van witbrood
100 gram verse kruiden,(peterselie, kervel of dille)
rasp van 2 citroenen
peper/zout
Koolvisfilets
Doperwtjes/worteletjes
Aardappelen.

Meng de boter en het broodkruim door elkaar in de keukenmachine.
Doe er de fijgehakte kruiden en de citroenrasp bij en maak het op smaak met peper en zout.
Doe dit mengsel tussen plasticfolie en rol het uit.
Laat het even opstijven in de vriezer.
Koolvis met kruidenkorst
1x kruidenkorst van boven staand recept
4 koolvisfilets

Vewarm de oven voor op 180 graden.
Neem koolvisfilets en bekleed deze met de kruidenkorst.
Doe de met kruidenkorst bekleden koolvis in de oven.
Bak de koolvis in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.
Serveer het geheel met doperwtjes/worteltjes en gebakken aardappeltjes.




Woensdag:
Chippies of gehaktschotel met tortillachips.

Benodigdheden:
1 ui
1 teentje knoflook
1 klein blikje maïskorrels
1 klein blikje bruine bonen of kidneybeans
1 eetlepel olie
250 gr.gehakt
peper, zout
1 pakje gepureerde tomaten
1 klein bekertje crème fraiche (125 ml)
75 gram geraspte kaas
1 zak tortillachips
halfvolle melk
1 appel.

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Laat de maïs en de bonen in een zeef of vergiet uitlekken.
Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg het rundergehakt toe en bak dit al roerend rul en gaar.
Voeg peper en zout en de gepureerde tomaten toe en laat de saus 15 minuten zacht sudderen.
Warm de oven voor op 200° C.
Meng de helft van de crème fraiche met de geraspte kaas.
Doe de helft van de tortillachips in een ovenvaste schaal en schenk de gehakt-tomatensaus erover. Verdeel het kaasmengsel erover. Laat het gerecht in het midden van de hete oven goudbruin kleuren.
Verdun de rest van de crème fraiche met wat melk. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Schep de appelblokjes door de crème fraiche. Geef de appelsaus en de rest van de tortillachips bij het gerecht.
(Eventueel lekker met een komkommersalade).




Donderdag:
Bloemkool-eicurry.

Benodigdheden:
4 eieren
1 bloemkool
1 ui
rijst
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels chilipoeder
1 eetlepel bloem
½ kruidenbouillontablet
dl volle yoghurt
2 eetlepels gebakken uitjes


Breng een pannetje water aan de kook en kook hierin de eieren 8 minuten. Laat de eieren even 'schrikken' in koud water en pel de schil eraf. Hak de eieren grof.
Was de bloemkool en verwijder de stronk. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
erwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de bloemkoolroosjes, de kerrie en het chilipoeder toe en bak dit enkele minuten mee.
Meng de bloem aan met wat water. Doe 1 dl water met de bouillontablet, de yoghurt en het bloempapje bij de bloemkool en laat dit nog ± 5 minuten zachtjes sudderen tot de bloemkool gaar is. Schep de stukjes ei er door en warm het geheel goed door.
Strooi de gebakken uitjes over de bloemkool.
serveren met gekookte rijst.





Vrijdag:
Spitskool met gehakt.

Benodigdheden:
1 spitskool
1 ui
1 eetlepel olie
3 theelepels kerriepoeder
250 gram gehakt
peper/zout
1 eetlepel ketjap manis
aardappelen

Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in de lengte door. Snijd de harde kern eruit. Snijd de twee helften in de breedte in reepjes. Was de kool in vergiet en laat het uitlekken.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Verwarm de olie in een grote pan of wok. Fruit de ui met de kerrie hierin goudbruin. Voeg het rundergehakt toe en bak dit al roerend met een houten lepel gaar en rul. Voeg zout en peper toe en bak het gehakt bruin. Doe de spitskool er bij en laat de kool onder af en toe omscheppen in 5 minuten gaar worden. Maak op smaak met wat ketjap.
Lekker met gekookte aardappelen.




Zaterdag:
Zonnetjessoep.

Benodigdheden:
1 kleine ui
1 aardappel
Boter
3 dl water
300 gr maïs (uit blik)
1 kippenbouillontablet
3 dl melk
2 plakjes salami

Pel de ui,schil de aardappel en snijd ze allebei in stukken
Doe wat boter in een kookpot en laat die op zacht vuur smelten
Doe er de stukken ui bij en laat die enkele minuten stoven (zorg, dat ze niet bruin worden)
Voeg ook de aardappelstukken en het water toe
Houd 3 eetlepels van de maïs apart (die gebruikt u straks voor de versiering van de soep)
Doe de rest van de maïs in de kookpot, breng alles aan de kook en voeg het bouillonblokje toe
Laat de soep 20 minuten koken
Haal de pot dan van het vuur, zodat ze ophoudt met koken
Mix de soep mooi glad en giet er de melk bij
Giet de soep nog door een fijne zeef, zodat de maïsvelletjes achterblijven
Schep in elk bord wat soep, leg in het midden een beetje maïskorrels en maak leuke zonnestralen met reepjes salami.
Serveer het geheel met stokbroodjes.



Zondag:
Gevulde omelet.

Benodigdheden:
1 dunne prei
1 klein blikje doperwten
1 blikje champignons
100 gram achterham
15 gram margarine of 1 eetlepel olie
6 eieren
½ dl halfvolle melk
peper/zout
75 gram geraspte kaas
stokbrood.

Laat de doperwten uitlekken in een zeef of vergiet.
Wrijf de champignons met een stukje keukenpapier schoon en snijd ze in plakken.
Snijd de ham in kleine stukjes.
Verwarm de helft van de margarine of olie in een koekenpan en bak hierin de prei zacht. Bak de ham en de champignons kort mee.
Klop de eieren met de melk, wat peper en zout in een grote kom los. Voeg de doperwten en het groente-hammengsel toe en roer dit door elkaar.
Verwarm de rest van de margarine of olie in de koekenpan en schenk de helft van het mengsel in de pan. Laat het ei op middelmatig vuur stollen en goudbruin bakken. Keer de omelet met behulp van een deksel en bak de andere kant lichtbruin. Laat de omelet op een bord glijden en houd hem warm met een deksel.
Bak zo de andere omelet. Vouw de omeletten dubbel en halveer ze.
Serveren met stokbrood.


Bron: Supergoedkope Recepten

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-05-2009
Hits: 1558
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig