Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 24 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uien
Eieren
Tomaten
Slagroom
6 preien
Komkommer
1 witbrood
Ijsbergsla
Aardappelen
1 bloemkool
Crème fraîche
Koolvisfilets
Magere yoghurt
8 stronkjes witlof
Augurken (zoetzuur)
Zoet/zure zilveruitjes
1 appel
1 banaan
Macaroni
Koriander
Vermicelli
1 pond gehakt
Geraspte kaas
1 pakje bladerdeeg
2 rode spaanse pepers
1 blikje tonijn in olie
Italiaanse roerbakgroente
1 klein blikje tomaten puree
1 zakje gehakt kruiden (Stroganoff of Italiaans).

Maandag:
Hartige taart.

Benodigdheden:
1 pakje bladerdeeg
3 eieren
geraspte kaas
slagroom
Italiaanse roerbakgroente
250 gr gehakt
zakje gehakt kruiden (Stroganoff of Italiaans).

Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden.
Rul het gehakt en voeg de gehakt kruiden en de Italiaanse roerbakgroente toe en bak deze even mee.
Vet de springvorm in,verdeel het bladerdeeg gelijktmatig en vul het geheel met het gehaktmengsel.
Mix de eieren met de slagroom en verdeel dit over het mengsel strooi er weat geraspte kaas over heen en bak het tenslotte gaar in de oven in zo'n 40 minuten.

Dinsdag:
Pasta met knoflook en eiergratin en tomatensalade.

Benodigdheden:
400 gr macaroni
6 eieren
4 eetlepels crème fraîche
4 eetlepels Parmezaanse kaas
6 eetlepels olijfolie
2 rode Spaanse peper in stukjes
4 teentjes knoflook in plakjes
Veel koriander
versgemalen peper
Tomaten
uien.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Kook intussen de eieren in ± 7 minuten bijna hard,
laat ze schrikken en pel ze.
Halveer de eieren,wip de dooiers eruit en prak die fijn.
Roer de crème fraîche en de Parmezaanse kaas erdoor en vul hiermee de holten van de eiwitten.
Verwarm de grill op de hoogste stand voor.
Verhit de olie in een koekenpan, bak hierin de Spaanse peper ± 3 minuten en schep ze uit de pan.
Bak in het bakvet de knoflook in ± 2 minuten goudbruin en roer er de koriander door.
Giet de pasta af, schep de knoflookolie en de Spaanse peper erdoor,verdeel dit over 2 borden en maal er peper boven.
Gratineer de eieren vlak onder de grill ± 1 minuut en leg ze op de pasta.
Snij voor de tomatensalade de tomaten in plakjes,de uien in niet al te fijne stukjes en vermeng deze met de olie en wat azijn.
(Voor de liefhebber:je kunt bij de salade ook verse knoflook voegen en deze even laten intrekken alvorens het te serveren).

Woensdag:
Gegratineerde witlof met gehakt.

Benodigdheden:

8 stronkjes witlof
250 gr gehakt
1 eetlepel room
100 g geraspte kaas
2 cl (olijf)olie
peper
(kruiden)zout
25 g bloem
3 dl melk (halfvol)
nootmuskaat
4 eetlepels olie

Maak het witlof schoon en stoom het gaar
Bewaar het stoomvocht voor de saus
Rul het gehakt met wat gehaktkruiden gaar.
Maak een bechamelsaus: verhit de olie en roer er de bloem door.
Laat dit mengsel gedurende twee minuten zachtjes pruttelen.
Voeg, onder voortdurend roeren, melk en het stoomvocht van het witlof toe.
Laat nog minstens 10 minuten zachtjes doorkoken.
Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Leg de gare witlof in een ingeoliede ovenschotel.
Leg het gehakt op het witlof,giet de bechamelsaus erover heen,bestrooi met de kaas en laat het geheel gratineren in een voorverwarmde oven op 180°C.

Donderdag:
Aardappelen in zomerjurk.

Benodigdheden:

6 aardappelen
1 krop ijsbergsla
0.5 komkommer
1 bloemkool
8 augurkjes (zoetzuur)
1 dl yoghurt (mager)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel kervel (fijngehakt)
kruidenzout


Schrob de aardappelen schoon en stoom ze gaar in de schil.
Laat ze vervolgens afkoelen.
Blancheer de bloemkool en laat ze afkoelen.
Meng de yoghurt,het citroensap en de kervel tot een yoghurtsausje.
Kruid bij met kruidenzout.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Pel de aardappelen en snij ze in blokjes.
Snij de komkommer in zeer dunne schijfjes.
Snij de ijsbergsla in reepjes.
Snij de augurkjes fijn.
Meng de aardappelen met de groenten en serveer de saus apart.

Vrijdag:
Gebakken Koolvis met zoetzure saus.

Benodigdheden:
600 gram koolvisfilets
2 teentjes knoflook
ca 4 eetlepels bloem
peper, zout
25 gram boter
2 eetlepels olijfolie
100 gram kleine zoet-zure zilveruitjes
1.5 deciliter curryketchup
2 eetlepels fijngehakte koriander of bieslook.

Pel en snipper de teentjes knoflook.
Spoel de koolvisfilet af onder de koude kraan en dep ze droog.
Bestrooi de visfilet vlak voordat u ze bakt met bloem, wat zout en peper.
Verhit de boter met de olijfolie in een ruime koekepan.
Bak de koolvisfilet in het hete vet bruin en gaar (ca 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).
Voeg de zilveruitjes en de knoflook toe en bak ze 1 minuut mee.
Neem de stukken vis uit de pan en houd ze even warm.
Voeg de kurryketchup, 3 eetlepels water en de koriander of de bieslook aan de zilveruitjes in de pan toe en roer alles goed door elkaar.
Schep de saus over de vis.

Lekker met maiskorrels en gebakken aardappeltjes.

Zaterdag:
Preisoep met kaas.

Benodigdheden:
6 preien
300 gram aardappelen
1½ liter bouillon
1 klein blikje tomatenpuree
50 gram vermicelli (kan weggelaten worden)
boter
geraspte kaas
zout en peper

Bereiding:
De groenten schoonmaken en in stukjes snijden (het witte deel van enkele preien apart houden en dit in boter stoven; dit is echter niet noodzakelijk, men kan ook alles ineens koken).
De groenten 45 minuten in de bouillon laten koken. De soep door een zeef wrijven of pureren met de staafmixer. De tomatenpuree, de vermicelli (naar keuze dus) en het eventueel in boter gestoofde preiwit toevoegen en nog 10 minuten laten koken.
Opdienen met geraspte kaas en een stokbroodje.

Zondag:
Tonijnsandwich in folie.

Benodigdheden:

1 blik tonijn in olie
1 appel
1 ui
enkele zure augurken
1 banaan
1 theelepel citroensap
2 eetlepels gehakte peterselie
zout en peper
12 sneden witbrood om te roosteren
2 eetlepels boter of margarine.

Laat de tonijn in een zeef uitdruipen en bewaar de olie.
Schil en rasp de appel op een grove rasp.
Schil en hak de ui.
Snij de augurkjes klein.
Maak de banaan met een vork fijn en ver meng hem onmiddellijk met het citroensap en de geraspte appel.
Verdeel de tonijn met een vork in kleine stukjes en vermeng deze met de geraspte appel, de fijn gemaakte banaan, gehakte ui, stukjes augurk, de peterselie, het zout en de peper.
De sneden brood besmeren met boter of margarine en 6 sneden beleggen met het tonijnmengsel.
De andere sneden op de tonijnvulling leggen.
Smeer zes stukken aluminiumfolie met de tonijnolie in,pak de sandwiches erin en grill ze 5 minuten aan beide kanten op een houtskoolvuur.
Daarna de sandwiches voorzichtig uitpakken en nog 1 minuut aan beide kanten grillen.
Serveer met tomatensla of kropsla.


Bron: Supergoedkope Recepten

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 07-06-2009
Hits: 1174
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig