Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 25 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Rijst
Eieren
Bloemkool
Courgette
Pond gehakt
Peterselie
Aardappelen
Koolvisfilets
Ontbijtspek rond
500 gr, wortelen
2 bolletjes mozzarella van 125.gr
IJsbergsla
Chinese kool
Geraspte kaas
1 chilipepertje
400.gr komijnenkaas
Blik perzikschijfjes
1 blikje kalfsragout
3 blikjes gepelde tomaten
1 zakje gehaktmix paprika
Diepvries bladerdeeg




Maandag:
Bloemkool alla pizzaiola met gekookte aardappelen en koolvisfilet.

Benodigdheden:
1 bloemkool
een handvol olijven
1 doos gepelde tomaten in blokjes
kappertjes
olijfolie
zout
1 chilipepertje
2 teentjes knoflook
oregano
aardappelen
koolvisfilets.

Schil,was en kook de aardappelen met wat zout gaar
Kook de bloemkool gaar, giet af en verdeel ze in roosjes.
Kruid de koolvisfilets met wat viskruiden en bak deze op een laag vuurtje totdat ze een krokant korstje krijgen.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan .
Fruit hierin de fijngesnipperde knoflook en chilipepertje (zonder zaadjes).
Voeg de tomaten toe, en laat ca. 15 - 20 minuten koken tot het vocht verdampt is.
Voeg de bloemkoolroosjes toe.Laat nog 5 minuten koken.
Bestrooi het geheel tenslotte met veel oregano.
(Voor de liefhebbers is het ook lekker om er wat kappertjes en ontpitte olijven aan toe te voegenen deze even mee te laten koken).



Dinsdag:
Rijsttaart met tomaten en mozzarella.

Benodigdheden:
300 gr rijst
2 blikjes gepelde tomaten
50 gr geraspte kaas of parmezaan
2 bolletjes mozzarella van 125 gr
1 ui
3 eetlepels olijfolie
basilicum
oregano
zout.

Snipper de ui fijn en fruit hem in de olie.
Voeg tomaten(gemaakt tot een puree), zout en oregano toe.
Laat 10 minuten sudderen.
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Meng de rijst met de parmezaan , 2/3 van de tomatensaus en de basilicum.
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
Schep er de helft van de rijst in.
Druk goed aan.
Snijd 1 mozzarellabolletje in schijfjes.
Leg de helft ervan op de rijst.
Bedek met de andere helft van de rijst.Druk goed aan.
Voeg de rest van de tomatensaus toe.
Eindig met de rest van de mozzarella in blokjes.
Bak 20 minuten in een oven van 200°C.



Woensdag:
spekpannekoek met kalfsragout en perzik.

Benodigdheden:
blik perzikschijfjes
2 kleine uitjes, gesnipperd
2 tl kerriepoeder
1 blik kalfsragout
200 g ontbijtspek(plakjes)
40 g margarine
8 takjes peterselie.

Maak het beslag.
Perzikschijfjes uit laten lekken.
Kerriepoeder door de ragout roeren.
Ontbijtspek in reepjes snijden.
In een pan wat boter verhitten en de ontbijtspekreepjes al omscheppend 2 minuten bakken.
Ui toevoegen en al omscheppend 3 minuten meebakken.
Op zacht vuur de ragout verwarmen.
Helft van het mengsel uit de pan scheppen.
Helft van het beslag in de pan schenken en de pannekoek bruin en gaar bakken.
Zo ook de tweede pannekoek bakken.
Op de eerste pannekoek de ragout scheppen en de perzik erover verdelen.
Tweede pannekoek erop leggen en garneren met peterselie.
Lekker met een salade erbij.

Basisrecept pannekoeken:

180 cc melk
180 cc water
360 cc bloem
2 eieren
een snufje zout

Doe de melk en het water bij elkaar.
Roer de eieren en het zout erdoor.
De bloem toevoegen en roeren tot men een glad beslag heeft.



Donderdag:
knoflookaardappel-courgetteschotel.

Benodigdheden:
Aardappelen +/- 4 pp.
30 gr.boter
5 teentjes knoflook
1 ui
3 el olie
1 ei
1dl.room
1dl.melk
geraspte kaas
courgette
zout en peper
Peterselie.

Kook de aardappels gaar,en snijd ze plakken.
Maak de ui schoon, en maak hem klein.
Schil de knoflook.
Fruit de ui en de knoflook in olie.
Vet een ovenschaal in.
Meng het ui-knoflook mengsel met de aardappelschijfjes.
Maak om en om laagjes aardappel en courgette,en bestrooi elke laag met kaas,peterselie en zout.
Klop het ei los met de room en de melk.
Voeg wat peper en zout toe.
Schenk dit over de ovenschotel.
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Bak de gratin in 40 lekker goudbruin.



Vrijdag:
Aardappel-koolpotje.

Benodigdheden:
400 gr. gesneden chinese kool
400 gr.voorgekookte aardappelschijfjes
400 gr.komijne kaas in blokjes
50 gr.paneermeel
15 gr.boter
50.gr. geraspte kaas
Snij de aardappelen in schijfjes en kook ze even voor.
kook de kool gedurende 5 min.
Laat ze goed uitlekkenen schep de kaas er door.
Doe het mengsel in een beboterde ovenschaal,en verdeel er de aardappelschijfjes over.
Meng panneermeel en gerasptekaas door elkaar en strooi dat over de aardappelschijfjes.
Leg hier en daar een klontje boter.
PLaats ca 30 min.in een voorverwarmde oven van 175C ,tot het een mooi bruin korstje heeft.



Zaterdag:
Oranje Soep (onder een dakje).

Benodigdheden:
500 gr. wortelen, grof geraspt
1 grote ui, fijngesneden
35 gr. boter/margarine
2 eetl. geraspte gemberwortel, (of wat gemberpoeder)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ltr. groentebouillon, (tablet)
Zout/peper
1 ei, losgeklopt
4 plakjes diepvries-bladerdeeg
4 ovenvaste soepkommen.

Boter smelten.
Ui, wortel, gember en knoflook hierin ± 5 min. zachtjes bakken.
Bouillon er bij schenken,soep aan de kook brengen en afgedekt ± 20 min.zachtjes laten koken.
Soep pureren en op smaak brengen met zout/peper.
Laten afkoelen en en tot gebruik in de koelkast zetten. 30 min. voor 't serveren.
Oven voorverwarmen op 225°C.
Soep iets verwarmen (maar niet te heet maken) en over soepkommen verdelen.
Randen van de kommen nat maken met water.
Elk plakje bladerdeeg iets uitrollen en de deegplakjes over de soepkommen leggen.
Randen goed aandrukken.
Deeg bestrijken met het ei en met wat (zwarte) peper bestrooien.
Soepkommen ± 15 min. in het midden van de oven zetten tot het deeg lichtbruin en krokant gebakken is.



Zondag:
stoofsla met balletjes gehakt en aardappelpuree.

Benodigdheden:
ijsbergsla
pond gehakt
1 ei
1 zakjes gehaktmix paprika
een klontje boter ( 50 gram)of naar behoefte
aardappelen.

Bereid het gehakt met de kruiden en het ei.
Maak er kleine balletjes van (iets kleiner dan bitterballen).
Smelt de boter en bak daar de gehaktballen in ,snijd ondertussen de sla in smalle reepjes.
Als de gehaktballen gaar zijn deze even op een bord bewaren.
Doe vervolgens de sla even in de boter van de gehaktballen roer dat even door tot het begint te slinken (hooguit 2 minuten).
Serveer het geheel met aardappelpuree.


Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-06-2009
Hits: 872
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig