Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 28 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Melk
Eieren
Spitskool
Zure room
Kruidenkaas
Champignons
Aardappelen
Roerbakmix
Spekblokjes
1 pak koolvisfilets
2 kroppen ijsbergsla
Macaroni
1 tomaat
Viskruiden
500 gr.Andijvie
2 rookworsten
800 gr.gehakt
1 kleine prei
Geraspte kaas
Bami of nasi mix
1 takje bonenkruid
2 pakjes bladerdeeg
450 gr.diepvries sperciebonen



Maandag:
Gehaktbrood.

Benodigdheden:
300 gr.aardappelen
melk
peper en zout
300 gr.gehakt
1 ei
1 ui
1 kleine prei
paprikapoeder
50 gr.geraspte kaas
margarine.

Kook 300 gr.geschilde aardappelen gaar en maak er met melk,peper en zout een puree van.
Meng 300 gr.gehakt,1 ei,1 geraspte ui,1 in ringen gesneden prei,paprikapoeder en 50 gr.geraspte kaas door de puree.
Doe de massa in een ingevette kleine cakevorm en zet dit 35 minuten in een matig hete oven van 175C.



Dinsdag:
Vis in bladerdeeg.

Benodigdheden:
1 diepvriespak koolvis
viskruiden
1/2 doosje kruidenkaas
1 pakje bladerdeeg
olie of boter.

Bestrooi de vis met viskruiden , en bak de vis gaar in wat olie of boter.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Neem een lapje(ontdooit)bladerdeeg en leg er een stuk vis op.
Smeer nu een eetlepel kruidenkaas op de vis.
Pak nog een plakje bladerdeeg en leg dat op de vis.
Zorg dat je de randen goed aandrukt,even aansmeren met wat water.
Smeer ook wat water over het bovenste bladerdeeg.
15 tot 20 minuten laten bakken en serveer het geheel met wat aardappelen.



Woensdag:
Pannenkoeken met koolvulling.

Benodigdheden:
500 g spitskool, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 tomaat, in stukjes
3 eetl. olijfolie - 2 theel. korianderpoeder
peper en zout
2 theel. paprikapoeder
75 g geraspte kaas
Beslag voor 6 tot 8 pannenkoeken en olie of boter om ze in te bakken.

Stoof de ui, kool en tomaat in de olie totdat de kool zacht is geworden. Voeg peper, zout, koriander en paprikapoeder toe.
Bak een aantal pannenkoeken en rol in elke pannenkoek een deel van het koolmengsel.
Leg de opgerolde pannenkoeken naast elkaar (met de flap naar beneden) in een ingevette ovenschaal.
Bestrooi de pannenkoeken met geraspte kaas.
Bak ze ongeveer 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC.
Dien de warme gevulde pannenkoeken op met een groene salade erbij.
Variatie extra gevuld en pittig: Meng gekruide olijven in stukjes gesneden, ansjovis (of andere vis) en basilicum of pesto door het koolmengsel.
Dit recept is ook met andere koolsoorten te gebruiken.

Basisbeslag voor 12 pannenkoeken met een diameter van 32 cm.
Voor alle pannenkoeken wordt eerst het beslag gemaakt.

180 cc melk
180 cc water
360 cc bloem
2 eieren
een snufje zout.

Doe de melk en het water bij elkaar.
Roer de eieren en het zout erdoor.
De bloem toevoegen en roeren tot men een glad beslag heeft.



Donderdag:
Stamppot ijsbergsla met ui en champignons.

Benodigdheden:
1,5kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
2 kroppen ijsbergsla
150g spekblokjes
100g champignons
1 ui.

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Maak ondertussen de sla schoon, snijd deze in reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Bak in een pan de spekblokjes uit.
Voeg dan de champignons toe en laat deze een paar minuten mee bakken.
Verwarm in een steelpan de melk.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk peper en zout door.
Schep de sla, spek – champignonmengsel en de ui door de aardappelpuree.



Vrijdag:
Nepnasi.

Benodigheden:
1 pond gehakt
bami of nasi groenten
bami of nasi mix
ketjap
sambal
1 teentje knoflook
macaroni.

Rul de gehakt en roerbak de groenten er doorheen. Voeg de bami of nasi mix toe ZONDER water. Breng het geheel op smaak met ketjap, sambal en knoflook.
Macaroni koken en alles door elkaar roeren.
Makkelijk, snel en lekker met wat kroepoek en een gebakken eitje.



Zaterdag:
Sperziebonensoep.

Benodigdheden:
450gr. sperziebonen (diepvries)
3 aardappelen
1 takje bonenkruid
6dl runderbouillon (tablet)
3 eetlepels bloem
150g zure room
zout
peper
1 rookworst
2 eetlepels gehakte peterselie.

Maak de sperziebonen schoon,was ze en snijd ze in stukjes.
Schil de aardappelen,was ze en snijd ze in blokjes.
Doe de bouillon, aardappelen,sperziebonen en bonenkruid in een pan,breng dit aan de kook en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
Haal het takje bonenkruid uit de soep en breng de soep op smaak met peper en zout.
Roer de bloem door de zure room en bind hiermee de soep.
Snijd de rookworst in plakjes en laat deze warm worden in de soep,maat laat de soep niet meer koken.
Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met de peterselie.



Zondag:
Andijvietaart.

Benodigdheden:
1 pakje bladerdeeg
paneermeel
500g andijvie
1 eetlepel olie
500g aardappelen
1dl melk
1 ei
zout
peper
nootmuskaat
1 rookworst
100g spekblokjes.

Vet een springvorm in.
Laat de bladerdeeg ontdooien, bekleed hiermee de springvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Strooi er wat paneermeel in.
Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes, was deze en laat het uitlekken.
Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in een pan met een beetje water en zout.
Verhit de olie in een wok roerbak hierin eventjes de andijvie en schep dit in de springvorm.
Snij de rookworst in plakjes en leg deze op de andijvie.
Roer het ei los met de melk, peper, zout en nootmuskaat.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en giet er het ei-melkmengsel door.
Schep de aardappelpuree op de plakjes rookworst.
Bak de taart 40 minuten in en voorverwarmde oven van 180 graden.
Bak in een pan de spekblokjes uit en verdeel deze over de taart.


Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-07-2009
Hits: 1420
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig