Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 29 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Melk
Eieren
Tomaten
4 bananen
Pindakaas
1 paprika
Komkommer
250 gr.kool
750 gr. witlof
Aardappelen
+/- 800 gr. prei
400.gr andijvie
Ontbijtspek rond
200 gr. champignons
1 potje milde tacosaus
400 gr. gekookte bietjes
1 blikje kidneybonen (400gr.)
700 gr.gehakt
Geraspte kaas
Bouillonblokjes
1 groot blik capucijners
1 klein blikje capucijners
1 blik gepelde tomaten
1 zakje gedroogde nasigroente




Maandag:
Andijviesalade met gebakken aardappelen.

Benodigdheden:
Aardappelen
400 gr.andijvie
1 tomaat
1/2 komkommer
zout
4 hardgekookte eieren
4 el olie
2 el azijn
peper


Kook de aardappelen,laat ze afkoelen ,snij ze in plakjes/stukjes en bak ze vervolgens goudbruin in wat boter in de koekepan.
Ondertussen de struik andijvie wassen,schoonmaken en in zeer dunne reepjes snijden.
Goed laten uitlekken.
De tomaat in plakjes of partjes snijden en de komkommer in plakjes schaven.
De plakjes komkommer met zout bestrooien en in een vergiet laten uitlekken.
De eieren pellen en in partjes snijden.
Olie,azijn,zout en peper door elkaar kloppen.
Andijvie,tomaat en komkommer met de dressing mengen en de sla in een schaal doen,de partjes ei erop leggen.




Dinsdag:
Aardappelschotel met gehakt.

Benodigdheden:
1 1/4 kg gare aardappelen
50 gr.ontbijtspek
10 gr.margarine
200 gr.gehakt
1 prei
1 blik gepelde tomaten
peper en zout
basilicum
geraspte kaas.

Snijd 1 1/4 kg gare aardappelen in plakken en leg ze in een ovenvaste schaal.
Bak 50 gr.kleingesneden ontbijtspek in 10 gr.margarine bruin.
Voeg 200 gr.gehakt toe en bak dit rul.
Voeg 1 in ringen gesneden prei,1 blik gepelde tomaten,peper,zout en basilicum toe en laat dit 10 minuten smoren.
Schep het mengsel op de aardappelen en strooi er wat geraspte kaas over.
Zet de schaal 15 minuten in een matig hete oven van 175C.




Woensdag:
Mexicaanse pannenkoeken.


Benodigdheden:

4 pannenkoeken
2 el olie
500 g prei in ringen
300 g tomaten in stukjes
1 blikje kidneybonen (400 g)
4 el mosterd
peper
1 potje milde tacosaus.

Bereid de pannenkoeken.
Bak de prei al omscheppend 3 minuten in de olie.
Voeg de tomaat en kidneybonen toe en verwarm al omscheppend een paar minuten mee.
Breng op smaak met mosterd, peper en zout.
Leg de pannenkoeken op een bord en verdeel er de groenten em de tacosaus over.




Donderdag:
Exotische Kapucijners.

Benodigdheden:
1 zakje gedroogde nasigroenten
1 ui
25 gr.margarine
1 prei
1 paprika
250 gr.kool
1 groot en 1 klein blik kapucijners
zout
kerrie
6 el pindakaas
2 el ketjap
mespunt sambal
mespunt bruine suiker
azijn

Laat 1 zakje gedroogde nasigroenten in heet water wellen.
Fruit 1 kleingesneden ui in 25 gr.margarine.
Voeg de gewelde groente toe en 1 kleingesneden prei,1 in repen gesneden paprika en 250 gr.geschaafde kool.
Stoof de groente 10 minuten.
Voeg de kapucijners toe en warm dit goed door.
Maak het geheel op smaak met zout en kerrie.
Maak een pindasaus van 6 el pindakaas,wat water,2 el ketjap,een mespunt sambal,een mespunt bruine suiker en wat azijn.
Geef de saus er apart bijen serveer het geheel met wat rijst of aardappelen.




Vrijdag:
Aardappel -witlofschotel met banaan.

Benodigdheden:
1kg aardappelen
1dl melk
peper
zout
nootmuskaat
paprikapoeder
750g witlof
500g gehakt
4 bananen
citroensap
200g geraspte kaas
boter

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Laat de witlof uitlekken.
Verhit in een pan wat boter en bak hierin het gehakt rul.
Meng er wat paprikapoeder, wat zout en peper door.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en wat nootmuskaat door.
Roer de helft van de geraspte kaas door de aardappelpuree.
Pel de bananen, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal, dan de witlof, dan de plakjes banaan, dan het gehakt en als laatste de andere helft van de aardappelpuree.
Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.




Zaterdag:
Kerrie-champignonsoep.

Benodigdheden:
1 ui
2 tl kerrie
40 gr.margarine
200 gr.champignons
5 el bloem
7 1/2 dl bouillon
peper.

Fruit 1 kleingesneden ui met 2 tl kerrie in 40 gr.margarine.
Voeg 200 gr.in plakken gesneden champignons toe en bak ze kort mee.
Strooi er 5 el bloem over en warm dit goed door.
Giet er onder goed roeren,in gedeelten,7 1/2 dl bouillon bij.
Kook de soep nog 5 minuten en maak hem op smaak met peper en serveer het met een afbakstokbroodje.




Zondag:
Bietensalade met gepofte aardappelen.

Benodigdheden:
400 gr.gekookte bietjes
1 ui
6 el olie
3 el azijn
zout,peper
aardappelen.

De gekookte biet stropen,wassen en in plakjes of blokjes snijden.De gesnipperde ui erdoor mengen.Olie,azijn,zout en peper door elkaar kloppen en deze dressing door de bietjes mengen.
Breng de schoongemaakte aardappels met schil in een flinke laag koud water met een snufje zout aan de kook. Kook ze 10 minuten. Leg de aardappels vervolgens op 4 velletjes aluminiumfolie, bestrooi ze met zout, besprenkel ze met olie en verpak ze in de aluminiumfolie.
Pof de hete aardappels in de voorverwarmde oven (220°C) in ca. 1 uur gaar. Lekker met kruidenboter.


Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-07-2009
Hits: 1047
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig