Volg ons via
 
 

Weekmenu week 34 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag
  • Bloemkool met paprika
  • Tartaartjes
  • Gekookte aardappelen
Bloemkool met paprika

1 bloemkool
zout
sap van een halve citroen
1 rode paprika
1 groene paprika
25gr gesmolten boter
  • De bloemkool schoonmaken (heel laten), wassen en opzetten in een pan met een klein beetje water, zout en citroensap (hierdoor blijft de bloemkool mooi wit).
  • Kook de bloemkool in 15-20 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de paprika's schoon en snijd ze in reepjes.
  • Kook de paprikareepjes 2-3 minuten in een pan met wat water en zout.
  • Haal de bloemkool met een schuimspaan uit het water en leg hem op een schaal.
  • Haal ook de paprikareepjes met een schuimspaan uit het water, verdeel ze naast de bloemkool en giet de gesmolten boter erover.
Dinsdag
  • Spaghetti met tomatensaus
350g spaghetti
3 eetlepels olie
1 ui
1 groot blik gepelde tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
250g ham
35g geraspte Parmezaanse kaas
peper
zout
  • Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
  • Snij de ham in blokjes.
  • Wrijf de inhoud van het blik tomaten door een zeef.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit in een pan de olie en bak hierin even de ui.
  • Voeg dan de tomaten, Italiaanse kruiden, beetje peper en een snufje zout toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes 10 minuten koken.
  • Roer de ham door de saus en schenk de saus over de spaghetti.
  • Geef de kaas er apart bij.
Woensdag
  • Aardappel-kaassalade
750g aardappelen
zout
peper
1 groene paprika
3 tomaten
1 ui
150g belegen kaas
15 zwarte olijven zonder pit
gehakte peterselie
3 eetlepels citroensap
5 eetlepels olijfolie
  • Schil de aardappelen,was ze en snijd ze in blokjes.
  • Kook in een pan met een beetje water de aardappelblokjes gaar.
  • Giet ze dan af en laat ze afkoelen.
  • Maak de paprika schoon en snijd ze in kleine reepjes.
  • Was de tomaten en snijd deze in stukjes.
  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Meng in een grote schaal de aardappelblokjes, paprika, tomaat, ui, kaas, olijven en peterselie door elkaar.
  • Roer de olijfolie, citroensap, peper en zout door elkaar.
  • Schep dit sausje door de salade.
Donderdag
  • Normandische varkenshaas
  • Snijbonen
4 varkenshaasjes van ongeveer 150 gr per stuk
zout
peper
50g boter
4 zoetzure appels
2 eetlepels bruine suiker
1kg aardappelen
2dl droge witte wijn
1 eetlepel bloem
¼ l crème fraiche
  • Bestrooi de varkenshaasjes met wat zout en peper.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakken.
  • Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en vul de openingen in de appels met bruine suiker.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de varkenshaasjes rondom bruin.
  • Leg dan de appels en aardappelen bij het vlees en giet de wijn erbij.
  • Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en stoof alles in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Roer de bloem door de crème fraiche.
  • Haal de varkenshaasjes uit de pan, snijd ze in dikke plakken en leg ze op een schaal.
  • Leg de appels en aardappelen erom heen.
  • Roer het crème fraiche mengsel door het stoofvocht en laat de saus al roerend binden.
  • Giet de saus over de varkenshaas.
Vrijdag
  • Gebakken aardappelen met spek en champignons
750g aardappelen
200g spekblokjes
250g champignons
2 tomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
peper
paprikapoeder
zout
  • Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook in een pan met een beetje water de plakjes 5 minuten.
  • Laat ze uitlekken.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.
  • Pel de knoflookteentjes en pers ze uit.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit en fruit hierin de uien en knoflook.
  • Voeg dan de aardappelplakjes en de champignon plakjes toe en bak deze licht bruin.
  • Voeg dan de tomaten toe en bak deze even mee.
  • Breng het gerecht op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-08-2009
Hits: 828
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig