Volg ons via
 
 

Weekmenu week 36 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Vanaf Januari dus geen weekmenu's meer. Maar er is een nieuwe club gemaakt, speciaal voor goedkope maandmenu's. Goedkoop omdat er helemaal geen aparte ingredienten worden gebruikt.

Goedkope maandmenu's
http://www.clubs.nl/community/default.asp?clubid=402147

Melk
Uien
Eieren
Bietjes
Tomaten
Stokbrood
Aardappelen
150 gr. salami
4 komkommers
Bouillonblokjes
44 gr. koolvisfilets
250 gr. soepgroente
2 kroppen ijsbergsla
Macaroni
700 gr. gehakt
300 gr. geraspte kaas
150 gr. boterhamworst
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 blikken witte bonen in tomatensaus.

Maandag:
Spaanse bonenschotel.

Benodigdheden:
2 uien
30 gr.margarine
150 gr.salami
2 blikken witte bonen in tomatensaus
peper
basilicum
2 tomaten
10 gr.margarine

Fruit 2 kleingesneden uien in 30 gr.margarine.
Voeg 150 gr.in blokjes gesneden salami toe en bak ze even mee.
Doe er 2 blikken witte bonen in tomatensaus bij en warm dit goed door.
Maak de bonen op smaak met peper en basilicum.
Snijd 2 tomaten in plakken en bak ze in 10 gr.margarine.
Leg ze op de bonen.
Lekker met rijst of aardappelen.

Dinsdag:
Gehakt anders met bietjes en aardappelen.

Benodigdheden:
Aardappelen
bietjes
300 gr.gehakt
3 el havermout
1 ei
2 augurken
1 tl mosterd
peper en zout
45 gr.margarine

Schil,was en kook de aardappelen,snij de bietjes en kook ook deze.
Maak 300 gr.gehakt aan met 3 el havermout,1 ei, 2 kleingesneden augurken,1 tl mosterd,peper en zout.
Vorm er 4 gehaktballen van.
Bak de gehaktballen in 45 gr.margarine in 20 minuten gaar en bruin.

Woensdag:
Stampot ijsbergsla met koolvisfilet.

Benodigdheden:
1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1 eetlepel mosterd
1dl melk
400g koolvisfilet
1 krop ijsbergsla.

Schil de aardappelen,was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Snijdt de kabeljauw in stukjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 5 minuten gaar.
Laat dan de stukjes vis uitlekken.
Maak de ijsbergsla schoon en snijdt deze in dunne reepjes.
Verwarm de melk in een steelpan en roer er dan de mosterd door.
Giet de aardappelen af,stamp ze fijn en roer er de mosterdmelk,peper en nootmuskaat door.
Schep dan de ijsbergsla en de kabeljauw door de aardappelpuree.

Donderdag:
Macaronischotel.

Benodigdheden:
300 gr.macaroni
zout
1 ui
1 teentje knoflook
30 gr.margarine
250 gr.soepgroente
1 klein blikje tomatenpuree
1 1/2 dl bouillon
tijm
paprikapoeder
150 gr.boterhamworst

Kook 300 gr.macaroni in water met zout gaar.
Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden teentje knoflook in 30 gr.margarine.
Voeg 250 gr.soepgroente,1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon en wat tijm en paprikapoeder toe.
Stoof dit 10 minuten.
Snijd 150 gr.boterhamworst in blokjes.
Schep het groentemengsel en het vlees door de macaroni.
Warm het gerecht goed door.

Lekker met wat extra ketchup en een gebakken eitje eroverheen.

Vrijdag:
Gestoofde komkommer met gehaktballetjes en gekookte aardappelen.

Benodigdheden:
Aardappelen
400g gehakt
zout
peper
1 theelepel paprikapoeder
1 ei
2 eetlepels paneermeel
700g komkommer
3 eetlepels olie
1 eetlepel bloem
1dl bouillon
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels gehakte dille

Schil,was en kook de aardappelen.
Doe het gehakt in een kom en meng er wat zout, peper, paprikapoeder, ei en paneermeel door.
Vorm van het gehaktmengsel kleine balletjes ter grootte van een wolnoot.
chil de komkommer en snijdt ze dan in reepjes .
Verhit de olie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin.
Haal ze dan uit de pan,
Bak in het achtergebleven vet de komkommer eventjes.
Strooi er dan de bloem over en voeg 1 deciliter water, tomatenpuree en de gehaktballetjes toe.
Leg een deksel op de pan en laat alles 15 – 20 minuten zachtjes stoven.
Strooi er dan de dille over.

Zaterdag:
Friese uiensoep.

Benodigdheden:
60 gr.boter
500 gr.gesnipperde uien
2 eetl.bloem
1 l. bouillon
zout/peper
nootmuskaat.
4 hard gekookte eieren
100 gr. geraspte Kollumer of Goudse kaas.
stokbrood of toast.

Fruit de uien ( laat ze vooral niet bruin worden ) in de boter.
Voeg al roerende bloem en de bouillon toe en laat dit 5 minuten doorkoken.
Voeg zout,peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Prak de eieren met een vork fijn en verdeel dit over de 4 soepborden.
Schenk er de soep overheen.
Strooi nog wat geraspte kaas over en serveer met knapperig stokbrood.

Zondag:
Aardappel-kaasburgers met salade.

Benodigdheden:
1 kilo aardappelen ( vastkokers)
zout/peper,
8 eetlepels olie,
200 gram geraspte kaas
ijsbergsla
2 tomaten
2 eieren
komkommer
ui
dressing

Rasp de geschilde en gewassen aardappelen grof boven een kom en voeg naar smaak zout en peper toe (was de aard.sliertjes niet, want dan vallen ze bij het bakken uit elkaar)

verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 2 ä 3 bergjes aardappelsliertjes en druk ze met de bolle kant van een lepel aan tot ze een koek vormen.
bak de aard.koeken met het deksel op de pan, ca. 10 min. Keer de koeken en bestrooi de gebakken kanten met de kaas.
bak de aard-kaasburgers met het deksel schuin op de pan in nog ca. 5 min. gaar.
Was en snij ondertussen de sla,komkommer,ui,ei en tomaat en meng deze met een dressing van bijv.mayonaise,olie,azijn en suiker(of zoetstof).

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 29-08-2009
Hits: 750
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig