Volg ons via
 
 

Nieuwe weekmenu's week 39 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.



Vanaf vandaag nieuwe weekmenu's, gemaakt van de aanbiedingen van deze week. Ik zal proberen om ze iedere zondag te plaatsen, maar als ik visite krijg of ik moet weg, dan wordt het maandag.

Als je op de reclame klikt, moet je héél even wachten, gaat nogal langzaam.

Maandag

Spruitjes-ovenschotel
Gehaktballen zie reclame

1 kg spruitjes zie reclame
6 eieren
4 el melk
100 gr. champignons
boter

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de spruitjes schoon en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Giet ze dan af.
  • Verhit in een pan wat boter en bak hierin eventjes de champignons en meng deze door de spruitjes.
  • Scheid 2 eieren en klop de eiwitten stijf.
  • Klop de eidooiers samen met de andere 4 eieren met wat peper en zout door elkaar.
  • Schep hier de eiwitten door.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin de spruiten en giet het eimengsel hierover.
  • Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Dinsdag

Witlof a la creme
Gekookte aardappelen
Gekookte eieren

750 gr. witlof zie reclame
zout en peper
30 gr. boter
20 gr. bloem
2 dl melk
1 eierdooier
scheutje koffieroom

  • De witlof schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Deze stukjes zeer goed wassen en met aanhangend water (geen water meer toevoegen) opzetten.
  • Aan de kook brengen, laten slinken en zout toevoegen.
  • De witlof in 10 minuten gaar koken.
  • In die tijd de saus maken.
  • Smelt de boter, voeg de bloem toe en dan geleidelijk en onder goed roeren de melk.
  • Laat dit sausje 10 minuten koken.
  • Klop de eierdooier met een scheutje koffieroom los, giet al roerende wat van de hete saus erbij en doe dit mengseltje bij de saus in de pan.
  • De saus op smaak brengen met zout en peper.
  • De witlof zeer goed laten uitlekken en de saus door de groente scheppen.
  • Alles nog even warm laten worden.

Woensdag

Boerenkoolstamppot met ui
Speklapjes zie reclame

1 1/2 kg boerenkool zie reclame
zout en peper
1 kg aardappelen
melk
2 uien
boter
150 gr. ontbijtspek in stukjes

  • De boerenkoolbladeren van de nerven stropen, wassen en klein snijden.
  • Ze in weinig water met zout 25 minuten koken.
  • De aardappelen schillen, gaarkoken en fijnstampen.
  • Met melk en zout en peper tot een luchtige puree maken.
  • De uien snipperen en in de boter goudbruin fruiten.
  • De gefruite uitjes, de afgegoten boerenkool en de puree door elkaar mengen en warm houden.
  • Het spek in kleine stukjes snijden en knapperig bruin bakken.
  • Het spek op de stamppot strooien.
Donderdag

Macaronischotel
Komkommersalade met paprika zoetzuur

300 gr. macaroni
zout
1 ui
1 teentje knoflook
30 gr. boter
250 gr. soepgroenten
1 klein blikje tomatenpuree
1 1/2 dl bouillon
tijm
paprikapoeder
150 gr. boterhamworst zie reclame

  • Kook 300 gr. macaroni in water met zout gaar.
  • Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden teentje knoflook in 30 gr. boter.
  • Voeg 250 gr. soepgroenten, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon en wat tijm en paprikapoeder toe.
  • Stoof dit 10 minuten.
  • Snijd 150 gr. boterhamworst in blokjes.
  • Schep het groentemengsel en het vlees door de macaroni.
  • Warm het gerecht goed door.

Vrijdag

Bloemkool met witte saus en peterselie
Gekookte aardappelen
Schnitzels zie reclame

1 bloemkool zie reclame
zout en peper
1/2 dl groentebouillon
1 bekertje slagroom
nootmuskaat
2 el fijngehakte peterselie

  • Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en was de roosjes.
  • Kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Doe de bouillon en de slagroom aan de kook en laat de saus 5 minuten door koken tot de helft van het vocht is verdampt.
  • Breng de saus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.
  • Roer de peterselie door de saus.
  • Giet de bloemkoolroosjes af en doe deze in een schaal.
  • Schenk de saus over de bloemkool.

Bron: Goedkope Maandmenu's

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 20-09-2009
Hits: 669
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig