Volg ons via
 
 

Weekmenu van de aanbiedingen week 40 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Broccoli met kaassaus
Gekookte aardappelen
Gekookte eieren

750 gr. broccoli zie reclame, 30 gr. bloem, 2 dl kookvocht aangevuld met bouillon, 50 gr. geraspte kaas

Maak de broccoli schoon, was ze en kook de broccoli in een pan met een beetje water en zout in 10-15 minuten gaar. Giet de broccoli af en vang het kookvocht op. Verhit in een pan de boter, roer er de bloem door en beetje voor beetje het vocht. Blijf roeren totdat er een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas erdoor en breng de saus op smaak met peper. Laat de broccoli in het sausje warm worden.

Dinsdag

Kerrie-zuurkoolstamppot
Rookworst

1 kg aardappelen, zout, peper, 1 dl melk, 150 gr. spekblokjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 klein blikje mandarijntjes, 400 gr. zuurkool zie reclame, 75 gr. geraspte kaas, 2 el kerriepoeder

Kook de geschilde aardappelen gaar. Laat de zuurkool uitlekken. Laat de mandarijntjes uitlekken, maar bewaar het sap. Bak in een pan de spekblokjes uit. Doe dan de gesnipperde ui en knoflook erbij en fruit deze even mee. Voeg dan de zuurkool, kerriepoeder en het sap van de mandarijntjes. Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de mandarijntjes en de kaas toe. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er peper en de melk door. Roer tenslotte het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree.

Woensdag

Rijst met andijvie

400 gr. rijst, 750 gr. andijvie zie reclame, 4 tomaten, 100 gr. ham, 1 tl Italiaanse kruiden, peper, zout, olie

Kook de rijst gaar. Maak de andijvie schoon, snijd ze in hele dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de ham in blokjes. Verhit wat olie in een wok en roerbak hierin de andijvie een paar minuten. Voeg dan de tomaten, hamblokjes, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Schep dan de rijst erdoor en laat het goed warm worden.

Donderdag

Witlofsla
Gebakken aardappelen
Kuikenbouten zie reclame

500 gr. witlof zie reclame, 1 zure appel, citroensap, 1 hardgekookt ei, 1 tl mosterd, zout, peper, 2 el olie, 2 el azijn

Maak de stronkjes witlof schoon, was ze heel erg goed en laat ze uitlekken. Snipper de geschilde appel fijn. Besprenkel de appel meteen met citroensap. Prak het ei fijn en meng het met mosterd, zout, peper, olie en azijn. Snijd de witlof in hele dunne reepjes en meng er de appel en dressing door. Dek de sla af en zet het een tijdje in de koelkast, zodat alle smaakjes er goed kunnen intrekken.

Vrijdag

Preischotel
Hamlappen zie reclame

750 gr. aardappelen, 500 gr prei zie reclame, 4 eieren, 1 blikje ananasstukjes, zout, kerriepoeder, 200 gr. geraspte kaas

Snijd de geschilde aardappelen in plakjes. Kook ze 5 minuten en laat ze uitlekken. Kook de eieren 8 minuten en snijd ze daarna in plakjes. Laat de ananasstukjes uitlekken. Snijd de schoongemaakte prei in ringen. Vet een ovenschaal in en leg hierin de plakjes aardappelen. Leg hierop de plakjes ei, ananasstukjes, de helft van de geraspte kaas en dan de prei. Strooi er wat curry over en de rest van de geraspte kaas. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-09-2009
Hits: 716
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig