Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Reuzenbal
Gekookte aardappelen
Bloemkool zie reclame

300 gr. gehakt zie reclame
1 ei
2 beschuiten
50 gr. geraspte oude kaas
1 el tomatenketchup
stukje ui
1 tl mosterd
peper en zout
paneermeel
30 gr. boter

Maak het gehakt aan met het ei, fijngemaakte beschuiten, geraspte kaas, tomatenketchup, stukje geraspte ui, mosterd, peper en zout. Vorm er een grote bal van en wentel hem door paneermeel. Bak het vlees in de boter in 45 minuten bruin en gaar.

Dinsdag

Spaghetti met speklapjes

400 gr. spaghetti
350 gr. speklapjes zie reclame
1 el boter
2 uien
1 teentje knoflook
1 groene en rode paprika
100 gr. champignons zie reclame
peper en zout
geraspte kaas

Snipper de uien fijn. Pers de knoflook uit. Snijd de schoongemaakte paprika's in reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de speklapjes in stukjes en strooi er wat peper en zout over. Kook de spaghetti gaar en laat ze uitlekken. Verhit de boter en bak hierin de speklapstukjes bruin en gaar. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak dit even mee. Dan de paprika's en champignons erbij en bak ook dit een paar minuten mee. Meng de spaghetti door het speklapjes-mengsel. Geef de kaas er apart bij.

Woensdag

Hutspot zie reclame
Hachee

400 gr. riblappen zie reclame
60 gr. boter
5 uien
40 gr. bloem
6 dl bouillon
2 kruidnagels
blaadje laurier
scheutje azijn

Het vlees in dobbelstenen snijden en in de boter bruin bakken. De gesnipperde uien toevoegen en mee laten bakken. De bloem erop strooien, goed doorroeren en al roerende de verwarmde bouillon toevoegen met zout, peper, kruidnagels, blaadje laurier en de azijn. Laat het vlees maar lekker een paar uur op een zacht vuurtje sudderen.

Tip: Je kunt ook als je een kilo koopt, alles dubbel doen en daarna lekker in de diepvries. Gaat heel goed.

Donderdag

Andijvie met kaassaus
Gekookte eieren
|Gebakken aardappelen

1 1/2 kg andijvie zie reclame
zout en peper
25 gr. boter
25 gr. bloem
1 dl melk
1 dl kookvocht
100 gr. geraspte kaas
snufje nootmuskaat

De struiken andijvie schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Die reepjes nog eens goed wassen en de andijvie in een grote pan opzetten met aanhangend water. De andijvie laten slinken, met zout bestrooien en nog 2 minuten koken. De andijvie laten uitlekken. Een saus maken van de boter, bloem, melk en kookvocht en zout en peper. Het sausje 8 minuten zachtjes laten koken, de kaas erdoor roeren en laten smelten en een snufje nootmuskaat en peper toevoegen. De andijvie in het sausje warm laten worden.

Vrijdag

Babi pangang
Rijst

500 gr. hamlappen
2 uien
2 teentjes knoflook
3 el bruine basterdsuiker
5 el ketjap
1 tl sambal
1 blikje tomatenpuree
1 el appelsiroop

Snijd de hamlappen in reepjes. Braad het vlees. Kook de rijst. Snijd de uien doe ze bij het vlees. Doe dan de ketjap, geperste knoflook, sambal en de basterdsuiker erbij. Laat het geheel 30 minuten sudderen. Voeg dan het blikje tomatenpuree erbij en 1 el appelsiroop. Als je wilt dan kan er ook nog atjar tjampoer bij mét sap. Binden met maizena.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs


 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-10-2009
Hits: 1001
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig