Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs 42 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Broccoli met ham
Aardappelpuree

750 gr. broccoli zie reclame
zout-nootmuskaat
2 uien
2 el boter
250 gr. gekookte ham in dikke plakken zie reclame

Kook de schoongemaakte broccoli in 15 minuten gaar. Snipper de uien fijn en snijd de ham in blokjes. Bak de uien in de boter glazig. Doe dan de hamblokjes erbij en laat het warm worden. Giet de broccoli af en breng op smaak met nootmuskaat. Schep het ui-hammengsel met het bakvet door de broccoli.


Dinsdag

Paprikaburger 1.06 per persoon

300 gr. penne rigate zie reclame
2 uien
3 el olijfolie
4 paprikaburgers zie reclame
1/2 el paprikapoeder
1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (a 200 gr.) zie reclame
1 zakje sladressing komkommer-dille

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de paprikaburgers op matig hoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig. Leg de paprikaburgers op een warm bord en houd ze warm. Fruit de uien met de paprikapoeder in het bakvet in 3 minuten zachtjes gaar. Roer er 200 ml water door en laat de jus nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Meng in een slaschaal de ijsbergsla met de dressing. Giet de pasta af en meng de jus erdoor. Verdeel de penne over 4 diepe borden en leg de paprikaburger erop. Geef de salade er apart bij.

Woensdag

Boerenkoolstamppot met rookworst

750 gr. aardappelen zie reclame
1 zak panklare boerenkool zie reclame
zout en peper
1 rookworst zie reclame
3/4 dl halfvolle melk
1 el boter
2 el azijn
2 el currysaus

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen samen met de boerenkool 25 minuten. Leg de rookworst op de aardappelen. En kook dan nog eens 10 minuten.Neem de rookworst uit de pan. Giet de boerenkool en de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg al roerend de melk en de boter toe en roer er de azijn en de currysaus door. Laat de stamppot op zacht vuur weer door en door heet worden en breng op smaak met zout en peper. Snijd de rookworst in plakken en leg die erop.

Lekker met piccalilly.

Donderdag

Kipfilet
Erwtjes en worteltjes
Gekookte aardappelen

4 kipfilets zie reclame en kijk dan bij C-1000
peper en zout
50 gr. boter
4 schijven ananas
4 el pindakaas
2 el ketjap
mespuntje sambal

Bestrooi 4 kipfilets met peper en zout en bak ze in de boter in 15-20 minuten bruin. Leg de kipfilets op een voorverwarmde schaal. Bak de schijven ananas in de pan en leg ze op de kip. Doe 4 el pindakaas, het ananassap, ketjap en sambal in de pan, warm dit goed door en giet het over de kip.

Vrijdag

Kaas wraps met schouderham

Kosten 7.00 voor 4 personen

150 gr. belegen kaas, in plakken
8 tortilla's
flinke kneep ketchup
8 plakjes schouderham zie reclame
2 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 tomaten zie reclame
2 augurken in blokjes gesneden
200 gr. maiskorrels, blikje, uitgelekt
100 gr. strooikaas

Verwarm de oven voor op 200C. Leg de tortilla's naast elkaar en bestrijk ze met de tomatenketchup. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Verdeel de plakken kaas over de wraps en leg daarop de plakken schouderham. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui 3 minuten en schep de mais erdoor. Verdeel het maismengsel over de tortilla's, strooi de tomatenblokjes en de blokjes augurk er overheen. Nu gaan we de tortilla's oprollen, en met de onderkant naar beneden, naast elkaar in de ovenschaal of op de bakplaat leggen. Verdeel de strooikaas erover en zet ze 10 minuten in het midden van de oven of even onder de hete ovengrill tot de kaas licht gesmolten is. Lekker met een frisse sla en extra ketchup.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-10-2009
Hits: 746
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig