Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 43 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag

Bloemkool met piccalillysaus
Gekookte aardappelen
Varkensfiletlapjes (bij C-1000 500 gr. voor 2.99)

1 bloemkool zie reclame
zout en peper
4 el piccalilly
1 bekertje zure room

Maak de bloemkool schoon en kook hem in 20 minuten gaar. Verwarm de piccalilly en roer er de zure room door. Warm de saus goed door en maak hem op smaak met peper.

Dinsdag

Zuurkoolstamppot met speklapjes

400 gr. speklapjes
1 el kerriepoeder
2 el boter
1 ui in halve ringen
800 gr. geschilde aardappelen
500 gr. zuurkool zie reclame
1 rode paprika in blokjes zie reclame
150 ml melk
2-3 el ketchup

Snijd de speklapjes elk in 2 gelijke stukken en wrijf ze in met de kerriepoeder en zout. Verhit in een braadpan de boter en bak hierin de speklapjes aan beide kanten bruin. Voeg de ui toe en bak nog 20 minuten. Kook de aardappelen gaar. Spoel de zuurkool met koud water af in een vergiet. Schep 10 minuten voor het eind van de kooktijd de zuurkool en de paprika op de aardappelen. Giet het kookwater af (vang 150 ml op), schenk de melk in de pan bij de aardappelen en zuurkool en breng alles aan de kook. Stamp de aardappelen en de groenten luchtig door elkaar. Neem de speklapjes uit de pan. Schenk het opgevangen kookwater bij de ui en het bakvet, roer de ketchup erdoor en breng de jus al roerend aan de kook. Geef de speklapjes met de currysaus apart bij de stamppot.

Woensdag

Macaroni met ei en ham
Roerbakgroenten

400 gr. macaroni
zout en peper
150 gr. ham, dikke plakken
2 el boter
4 eieren
100 gr. geraspte kaas
1 zak roerbakgroenten zie reclame

Kook de macaroni beetgaar, afgieten en uitlekken. Snijd de ham in blokjes. Roerbak de groenten een paar minuten. Verhit de boter in een pan en bak de hamblokjes bruin. Klop de eieren los en giet deze bij de hamblokjes en blijf roeren tot de eieren gestold zijn. Voeg wat peper en zout erbij. Schep de macaroni door het ham-eimengsel en laat alles warm worden. Bestrooi de macaroni met geraspte kaas. Je kunt de roerbakgroenten er apart bij geven of door de macaroni mengen.

Donderdag

Rookworsthachee
Gekookte aardappelen
Rode kool zie reclame

6 uien
2 rookworsten zie reclame
25 gr. boter
1/2 bouillontablet
1 laurierblaadje
2 kruidnagelen
1/2 el azijn
1 el maizena
zout en peper

Snijd de uien in ringen. Snijd de rookworsten in plakjes. Steek de kruidnagelen in het laurierblaadje. Fruit de uien in de boter. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 1/2 ltr. water en het laurierblaadje met de kruidnagelen toe. Breng dit aan de kook. Draai dan het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat de uien 15 minuten zachtjes stoven. Schep er dan de plakjes rookworst door. Roer in een kopje de maizena met wat water tot een papje en roer dit door de hachee. Blijf roeren tot het wat gebonden is. Breng de rookworsthachee op smaak met peper en zout.

Vrijdag

Witte kool met kerrie
Gebakken aardappelen
Gebakken kaasplakken

1 ui
2 el kerriepoeder
2 el boter
750 gr. witte kool zie reclame
1 el bloem
scheutje bouillon
zout

Snipper de uien. Snijd de schoongemaakte kool in reepjes. Fruit de ui en het kerriepoeder. Voeg de reepjes kool toe en bak deze al omscheppend mee. Doe er dan een scheutje bouillon en een snufje zout bij. Leg een deksel op de pan en laat de wittekool in 20 minuten zachtjes gaar stoven.

Gebakken kaasplakken

4 plakken jong belegen kaas van 75 gr. per stuk zie reclame
2 eieren
4 el bloem
4 el paneermeel
boter om te bakken

Van de kaas de korstjes snijden. De eieren met 2 el water of melk loskloppen. De plakken kaas eerst door ei wentelen, dan door bloem, dan weer door ei en vervolgens door paneermeel. De plakken kaas op een fel vuur snel aan beide kanten bruin bakken.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 18-10-2009
Hits: 904
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig