Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 44 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag

Mie-ovenschotel
Eventueel een salade

400 gr. mie
zout
50 gr. mager rookspek
1 ui
2 eieren
1/2 dl melk
75 gr. geraspte kaas

Kook de mie gaar. Bak de in blokjes gesneden rookspek bruin. Fruit de kleingesneden ui mee. Klop 2 eieren met de melk en geraspte kaas los. Meng het spek en het eiermengsel door de mie. Schep dit in een ovenvaste schaal en zet de schaal 20 minuten in een hete oven van 200C.

Dinsdag

Gepaneerde boterhamworst
Gekookte aardappelen zie reclame
Broccoli zie reclame

4 plakken boterhamworst, 100 gr. per stuk
2 el mosterd
75 gr. paneermeel
1 ei
2 el water

Klop in een kom de eieren los met het water. Strooi het paneermeel op een bord. Smeer de plakken boterhamworst in met mosterd. Wentel dan de plakken worst door het paneermeel, dan door het ei en tenslotte nog een keer door paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakken aan beide kanten mooi bruin.

Woensdag

Hutspot met salami en kaas
Speklapjes zie reclame

1 kg aardappelen
150 gr. pepersalami in 3 dikke plakken
3 takjes peterselie of peterselie uit een potje
1 kg panklaar gesneden hutspot zie reclame
1 vleesbouillontablet
50 gr. boter
150 gr. geraspte kaas
zout en peper

Snijd de geschilde aardappelen in grote stukken. Snijd de salami in blokjes. Hak de peterselie fijn. Doe de aardappelen met de hutspot in een pan en giet er zoveel water op dat ze tot de helft onderstaan. Roer het verkruimelde bouillontablet erdoor. Laat met de deksel op de pan in 20 minuten gaar koken. Giet af en stamp alles fijn. Schep er de blokjes boter, salami en kaas door. Proef of er nog peper en zout bij moet. Bestrooien met de fijngehakte peterselie (Dit kan je eventueel ook weglaten).

Donderdag

Witlof zie reclame met hamragout
Aardappelpuree

1 ui
35 gr. boter
5 el bloem
2 dl melk
2 dl bouillon
200 gr. ham in dikke plakken
4 augurken
1 tl mosterd
peper, zout, paprikapoeder

Fruit de kleingesneden ui in de boter. Voeg 5 el bloem toe en warm dit goed door. Giet er bij gedeelten onder goed roeren de melk en bouillon bij. Roer er de in blokjes gesneden ham, kleingesneden augurken en mosterd door. Warm de ragout goed door en maak hem op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Vrijdag

Karbonaadjes met mosterd en uien
Erwtjes en worteltjes
Gebakken aardappelen

4 schouderkarbonades zie reclame
zout en peper
mosterd
80 gr. boter
4 uien

Bestrooi de karbonaadjes met peper en zout en bestrijk ze dan met mosterd. Snijd de uien in ringen. Verhit de boter en bak hierin de karbonades in de boter bruin. Haal de karbonaadjes uit de pan en bak in het achtergebleven vet de uienringen goudbruin. Bestrooi de uien met zout en peper. Doe de karbonaadjes bij de uien en laat het nog 10 minuten zachtjes bakken.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-10-2009
Hits: 733
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig