Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 47 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag

Pittige gehaktballen
Sperziebonen zie reclame
Gekookte aardappelen

300 gr. gehakt zie reclame 1 ei, 2 beschuiten, melk, mespuntje sambal, 2 el pindakaas, peper en zout, ketjap

Maak het gehakt aan met ei, fijngemaakte beschuiten, een scheutje melk, sambal, pindakaas, peper en zout. Vorm er 4 ballen van en bak ze in 30 gr. boter in 20 minuten gaar en bruin. Maak de jus op smaak met wat ketjap.

Dinsdag

Spruitjesstamppot met kaas
Rookworst zie reclame

1 kg aardappelen, 600 gr. spruitjes zie reclame 1 dl bouillon, 200 gr. jong belegen kaas, 25 gr. boter, zout, peper en nootmuskaat

Snijd de geschilde aardappelen in stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de aardappelen en de spruitjes in de bouillon in een pan in 20 minuten gaar. Snijd de kaas in kleine blokjes. Stamp de aardappelen en de spruitjes met de stamper tot een grove stamppot. Voeg de boter toe en roer de blokjes kaas erdoor. Warm de stamppot nog heel even goed door tot de kaas gaat smelten. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

Woensdag

Broccolischotel
Kippenbouten zie reclame

750 gr. broccoli zie reclame 750 gr. aardappelen, zout en peper, 2 grote tomaten

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes in 7 minuten. Giet ze dan af. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de roosjes in 5 minuten beetgaar. En laat ze dan uitlekken. Snijd de ontvelde tomaten in plakjes. Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelplakjes. Verdeel de broccoli over de aardappelplakjes en dek af met de plakjes tomaat. Strooi de kaas erover en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Donderdag

Jachtschotel met bruine bonen

300 gr. schouderkarbonade zie reclame, peper en zout, 60 gr. boter, 1 laurierblad, 1 kg aardappelen, melk, nootmuskaat, 1 grote pot bruine bonen

Snijd de schouderkarbonade zonder bot in stukjes en bestrooi met peper en zout. Stoof het vlees in de boter en wat water met 1 laurierblad in 30 minuten gaar. Kook de aardappelen gaar en maak er met hete melk, nootmuskaat en zout een puree van. Verwarm de pot bruine bonen en meng ze door de puree. Doe in een schaal een laag aardappelpuree, daarop het vlees en dek dit af met de rest van de puree. Zet de schaal eventueel onder de grill voor een bruin korstje.

Vrijdag

Macaroni met roerbakgroenten en gehaktsaus

400 gr. macaroni, 400 gr. roerbakgroenten zie clubhome pakje saus voor macaroni, pakje mix voor macaroni, 400 gr. gehakt zie reclame

Kook de macaroni gaar. Roerbak de groenten 4-5 minuten en doe ze daarna bij de uitgelekte macaroni. Maak het pakje mix voor de macaroni en als dat klaar is, ook bij de macaroni. Rulbak het gehakt en als dat klaar is, doe je het pakjes saus erbij met 5 dl water. Goed roeren tot het de gewenste dikte heeft. Geef deze saus apart bij de macaroni.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-11-2009
Hits: 761
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig