Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 50 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Bloemkool met champignonsaus
Aardappelpuree
Gebakken ham

1 bloemkool zie reclame zout en peper, 30 gr. boter, 200 gr. champignons, 1 klein uitje, 20 gr. bloem, 2 1/2 dl melk, 1 eierdooier, scheutje melk, 2 el gehakte peterselie.

De schoongemaakte bloemkool in zijn geheel in 15 minuten gaar koken.Laten uitlekken. De saus erop gieten en met gehakte peterselie bestrooien. De saus maken: in de boter de in plakjes gesneden champignons met een gesnipperd uitje bakken op hoog vuur. De bloem toevoegen, erdoor roeren en dan geleidelijk de melk toevoegen. Het sausje 7 minuten zachtjes laten koken. Het sausje afmaken met een losgeklopte eierdooier, zout en peper.

Gebakken ham

4 dikke plakken ham, 50 gr. per stuk, 1 ei, 1 el melk, peper en zout, paneermeel, 75 gr. boter

Klop in een diep bord het ei los met de melk en wat peper en zout. Strooi wat paneermeel op een bord. Wentel de hamplakken eerst door het ei en dan door het paneermeel. Schud het overtollige paneermeel eraf. Verhit in een pan de boter en bak hierin de plakken ham aan beide kanten bruin en krokant.

Dinsdag

Kapucijners met kerrie
Rijst

1 blik kapucijners, 350 gr. gehakt zie reclame 1 el olie, 2 uien, 1 rode paprika, 1 prei, 100 gr. champignons, 1 el kerrie, zout en peper

Laat de kapucijners goed uitlekken. Maak de uien schoon en snijd ze in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in smalle reepjes. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Verhit in een pan de olie en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien toe en bak deze even mee. Doe er dan de paprika, prei en champignons bij, bak dit 5 minuten mee en voeg dan de kerrie toe. Meng er dan de kapucijners door. Laat alles goed warm worden. Maak het gerecht op smaak met peper en zout.

Woensdag

Eierpannenkoeken

250 gr. bloem, 1/2 tl zout, 5 dl melk, 4 eieren, boter, suiker, stroop of jam

Zeef bloem en zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en schenk de helft van de melk erin. Roer met een mixer voorzien van garden vanuit het midden tot een glad en klontvrij beslag ontstaat. Klop een voor een de eieren erdoor en schenk langzaam de resterende melk erbij. Smelt een klontje boter in een koekenpan en schenk hierin zoveel beslag dat de bodem net is bedekt. Bak de pannenkoek op matig vuur aan een kant goudbruin tot de bovenkant is opgedroogd. Keer de pannenkoek en bak de andere kant goudbruin. Serveer de pannenkoeken warm met suiker, stroop of jam.

Donderdag

Spruitjes met spekjes
Gekookte aardappelen
Vlees uit de reclame

750 gr. spruitjes zie reclame 50 gr. spekblokjes, 1 ui, boter

Maak de spruitjes schoon, was ze goed en kook ze in een pan met een beetje water en zout 15 minuten. Bak intussen de spekjes uit in een pan met een klein beetje boter. Snipper de ui en doe hem als de spekjes zijna uitgebakken zijn bij de spekjes. Giet de spruitjes af en meng deze door het spek-ui mengsel.

Vrijdag

Saucijsjes in mosterdsaus
Gebakken aardappeltjes
Pot of blik sperziebonen

4 saucijsjes zie reclame melk, paneermeel, 40 gr. boter, 30 gr. bloem, 2 dl bouillon (blokje), 2 el mosterd, zout en peper.

Leg de saucijsjes even in warm water, droog ze af en wentel ze door de melk en dan door het paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de saucijsjes mooi bruin. Haal de saucijsjes uit de pan. Roer de bloem door de bakboter en voeg beetje voor beetje de bouillon toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de mosterd en een beetje peper en zout aan de saus toe. Leg de saucijsjes in de saus en laat ze nog 10 minuten zachtjes stoven.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 06-12-2009
Hits: 746
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig