Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 51 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

 

Vlaamse rode kool
Gekookte aardappelen
Slavinken zie reclame

1 rode kool, 15 gr. boter, 1 kruidnagel, zout, peper, 1 tl azijn, 2 goudrenetten, 1 el bruine suiker

Maak de rode kool schoon en snijd hem in reepjes. Smelt de boter in een pan en doe de rode kool erin en voeg de kruidnagel, zout, peper en azijn toe. Giet er zoveel water bij dat de rode kool net niet onderstaat. Laat de rode kool met de deksel op de pan 25 minuten zachtjes koken. Schil ondertussen de goudrenetten, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in stukjes. Roer na 25 minuten de goudrenetten door de rode kool en laat het nog 10 minuten zachtjes koken. 

Dinsdag

Macaroni met knoflook

500 gr. macaroni, 2 uien, 3 tomaten, flinke plak ham in blokjes, 3 knoflookteentjes, 1 blikje tomatenpuree, 100 gr. geraspte kaas

Kook de macaroni. Fruit de kleingesneden uien en knoflookteentjes. Snijd de tomaten klein. Als de macaroni afgegoten is, roer er dan de uien, knoflookteentjes, tomaten, blikje tomatenpuree, hamblokjes en geraspte kaas door.

Woensdag

Ovenschotel van spruiten

1 kg spruiten zie reclame zout en peper, 1 kg gekookte aardappelen, 3 dl melk, 1 blik knakworstjes, 40 gr. boter, nootmuskaat, 100 gr. geraspte kaas

Kook de schoongemaakte spruiten in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken. Maak de warme gekookte aardappelen fijn. Breng de melk aan de kook. Klop de melk en de boter door de aardappelmassa en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet de pan op laag vuur en blijf kloppen tot een luchtige puree ontstaat. Schep de spruiten door de puree en doe het geheel in een ovenvaste schotel. Leg de knakworstjes erop en strooi de geraspte kaas erover. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven van 200C en laat het geheel goudgeel kleuren.

Donderdag

Babi perzik
Rijst

750 gr. varkenslappen zie reclame peper en zout, 5 uien, 1 ltr. blik perziken, 2 blikjes tomatenpuree, 4 el ketjap, 3 teentjes knoflook, 2 tl sambal, olie

Snijd het vlees in reepjes en bestrooi deze met peper en zout. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Laat de perziken uitlekken, maar vang het sap op. Snijd de perziken in stukjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg dan de uien en knoflook toe en laat dit even meebakken. Doe dan het sap van de perziken, ketjap, sambal en de tomatenpuree erbij en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Schep dan de perzikstukjes erdoor en laat deze warm worden.

Vrijdag

Andijvie a la creme
Gekookte aardappelen
Gehaktbal(zie reclame gehakt)

1 1/2 kg andijvie zie reclame 20 gr. boter, 15 gr. bloem, 2 dl melk, zout, nootmuskaat, scheutje koffieroom

Snijd de andijvie in smalle reepjes. Was de andijvie heel goed en doe ze met het aanhangende water en wat zout in een pan. Kook de andijvie in 10 minuten gaar en laat deze dan uitlekken op een vergiet. Verhit de boter in de pan, roer de bloem er goed door en giet dan beetje voor beetje de melk erdoor. Laat de saus even doorkoken en breng het op smaak met zout, nootmuskaat en een scheutje koffieroom. Schep dan de andijvie door de saus.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-12-2009
Hits: 1141
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig