Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 2 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Witlof met eieren
Aardappelpuree

1 kg witlof zie reclame 100 gr. boter, 4 eieren, zout

Kook de eieren 10 minuten en snijd ze daarna in de lengte doormidden. Maak de witlofstronkjes schoon, snijd het voetje van de stronken en haal de bittere kern eruit. Was de stronken en snijd ze in de lengte door. Verhit de boter in een pan en smoor hierin de witlof in 20 minuten gaar, strooi er dan een beetje zout over. Schep de witlof uit de pan, leg ze op een schaal en leg de halve eieren erom heen.

Dinsdag

Rijst met kip en fruit

500 gr. kipfilet zie reclame 1 zakje soepgroenten, 1 blik fruitcocktail, 1 zakje kerriesaus, rijst

Snijd de kipfilet in blokjes, strooi er een beetje zout en peper over. Bak ze in boter bruin. Voeg het zakje soepgroenten toe en bak deze mee tot ze gaar zijn. Maak het zakje kerriesaus klaar en roer deze dan door het kip-groentemengsel. Voeg tot slot het blik fruitcocktail toe, geen sap erbij. Geef hier gekookte rijst bij.

Woensdag

Zuurkoolstamppot met shoarma

1 kg aardappelen, 500 gr. zuurkool zie reclame 2 uien, 1 rode paprika zie reclame 2 el olie, 400 gr. shoarmavlees zie reclame 2 el knoflooksaus

Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een pan met wat water en zout. Laat ze 20 minuten koken. De zuurkool laat je 25 minuten koken. Snipper de uien. Snijd de paprika in kleine reepjes. Verhit in een pan de olie en bak hierin het shoarmavlees mooi bruin. Doe de uien en de paprika erbij en laat het 5 minuten zachtjes stoven. Giet de aardappelen en de zuurkool af. Doe ze bij elkaar in een pan en stamp het fijn. Schep het shoarmamengsel en de knoflooksaus door de stamppot.

Donderdag

Kaas-uientaart

1 pakje bladerdeeg, 150 gr. spekblokjes zie reclame 600 gr. uien, zout, peper, nootmuskaat, 250 gr. geraspte kaas, 3 eieren, 3 dl creme fraiche

Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg de uien toe en bak deze mee tot ze zacht zijn. Klop in een kom de eieren met de creme fraiche los en roer er zout, peper, nootmuskaat en kaas door. Vet een ronde taartvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het ui-spekmengsel over de bodem en giet hier het eimengsel over. Bak de taart 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200C.

Vrijdag

Duitse sperziebonen
Gebakken aardappeltjes
Vlees van de reclame

1 kg sperziebonen, zout, 3 el boter, 3 el bloem, 1 ui, scheutje azijn

Haal de sperziebonen af, was ze en breek ze een keer doormidden. Kook ze in een pan met 2 1/2 dl water en wat zout in 20 minuten gaar. Giet dan de sperziebonen af en vang het kookvocht op. Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui een paar minuten. Roer er dan de bloem door en giet er beetje voor beetje het kookvocht door. Voeg een scheutje azijn toe en schep de saus door de sperziebonen. Laat de sperziebonen nog 5 minuten zachtjes stoven.

Bron: Huishoud- en Receptenclub

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-01-2010
Hits: 936
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig