Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 3 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Hutspot met doperwten
Speklapjes

1 kg aardappelen, 250 gr. winterwortels, 150 gr. doperwten, 1 dl melk, 250 gr. uien, zout en peper, 25 gr. boter, 1 el olie, 2 el kerriepoeder

Schil de aardappelen en was ze. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Kook de aardappelen in een pan met een beetje water en zout gaar. Verhit de olie in een pan en bak hierin de uiringen lichtbruin. Voeg dan de wortelplakjes toe, leg een deksel op de pan en stoof dit 10 minuten. Roer er dan wat zout en de kerriepoeder door. Doe dan de doperwtjes erbij en laat het nog 5 minuten stoven. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk en peper door. Schep het uienmengsel door de aardappelpuree.

Dinsdag

Andijvie met rode paprika
Aardappelpuree
Vlees van de reclame

750 gr. andijvie zie reclame 2 rode paprika's zie reclame 1 ui, 2 teentjes knoflook, 100 gr. spekblokjes, 2 tl mosterd, zout en peper

Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes, was deze en laat ze goed uitlekken. Maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine reepjes. Pel de ui en knoflookteentjes en snipper deze. Bak in een grote pan de spekblokjes uit en voeg dan de ui en knoflook toe en laat dit even meefruiten. Doe dan de paprika's erbij en bak deze even mee. Roer dan wat peper en de mosterd erdoor. Schep dan de andijvie erdoor en laat dit 5 minuten zachtjes smoren tot de andijvie beetgaar is.

Woensdag

Omelet met rookworst
Aardappelen
Spinazie (diepvries) zie reclame

1 groene paprika zie reclame 2 tomaten, 6 eieren, peper en zout, 1 rookworst zie reclame 40 gr. boter

Snijd de paprika in kleine reepjes. Snijd de ontvelde tomaten in stukjes, doe ze in een kom en maak ze met een mixer fijn. Klop de eieren erdoor en voeg paprika, peper en zout toe. Snijd de worst in plakjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakjes worst aan beide kanten mooi bruin. Giet het eimengsel erover en leg dan een deksel op de pan. Laat de omelet bijna opdrogen en laat dan de omelet op een schaal glijden.

Donderdag

Kaaspannenkoeken

150 gr. zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, 2 1/2 dl melk, zout, peper, 50 gr. boter, 250 gr. belegen kaas in plakjes zie reclame

Zeef boven een kom het zelfrijzend bakmeel. Klop de melk, eieren, zout en peper erdoor. Blijf roeren tot dat er een glad beslag ontstaat zonder klontjes. Verhit wat boter in een pan. Schep met een pollepel wat van het beslag in een pan en bak de pannenkoek een paar minuten. Leg er wat plakjes kaas op en bak nog een paar minuten. Keer de pannenkoek en bak het nog een paar minuten totdat hij bruin en gaar is. Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd hem warm. Bak van de rest van het beslag nog 7 pannenkoeken.

Vrijdag

Spaghetti met bruine saus

spaghetti, 1 pakje of zakje ossenstaartsoep, 150 gr. taugé, 1 blikje champignons, 3 el ketchup, 400 gr. gehakt zie reclame

Spaghetti koken. Rul het gehakt en bak de champignons en een eventuele ui even mee. Maak ondertussen de ossenstaartsoep met iets minder dan de helft van het benodigde water aan en voeg het toe aan het gehakt. Ketchup erbij en taugé even mee laten koken. Spaghetti er voorzichtig doorheen roeren.

Bron: Recepten voor de krappe beurs

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-01-2010
Hits: 951
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig