Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 4 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Aardappelpuree met bietjes en eieren

1 kg aardappelen zie reclame
zout en peper
nootmuskaat
1 dl melk
4 eieren
500 gr. gekookte bietjes
1 ui
15 gr. boter
15 gr. bloem
1/2 dl bouillon
1 eidooier

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Kook de eieren in 10 minuten en snijd ze daarna in plakjes. Ontvel de bietjes en snijd ze in dunne plakjes. Maak de ui schoon en snipper deze. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelpuree. Leg de bietenplakjes dakpansgewijs op de aardappelpuree en verdeel hier de plakjes ei over. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig. Roer er dan de bloem door en giet er beetje voor beetje de bouillon bij. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en haal dan de pan van het vuur. Klop de eidooier door de saus en schep de saus over plakjes ei. Leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Dinsdag

Gekruide spaghetti

3 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika zie reclame
1 el basilicum
1 el paprikapoeder
40 gr. boter
2 el peterselie
400 gr. spaghetti
zout
geraspte kaas zie reclame

Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes. Kook de spaghetti. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en knoflook even. Voeg dan de paprika toe en bak deze even mee. Roer er dan de basilicum, wat zout en paprikapoeder toe. Laat de spaghetti even uitlekken en schep er het uienmengsel door. Geef de geraspte kaas er apart bij.

Woensdag

Chinese stamppot
Aardappelpuree

1 kg aardappelen zie reclame
zout
1 dl melk
2 el ketjap
1 groene kool zie reclame
1 ui
1 teentje knoflook
2 el olie
2 el kerriepoeder
350 gr. cornedbeef

Kook de aardappelen gaar. Snijd de groene kool in reepjes. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze fijn. Snijd de cornedbeef in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kool toe en roerbak deze 5-8 minuten tot de kool beetgaar is. Voeg dan het kerriepoeder en wat zout toe en schep de blokjes cornedbeef erdoor. Verwarm in een steelpan de melk met de ketjap. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de ketjapmelk door. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree.

Donderdag

Champignonrijst

200 gr. rijst zie reclame
300 gr. varkenslapjes
50 gr. boter
1 ui
250 gr. champignons zie reclame
zout en peper

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en peper. Snipper de ui fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de rijst. en laat hem dan uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de ui toe en laat dit alles in 15 minuten gaar worden. Voeg dan de champignons erbij en bak deze 5 minuten mee. Schep dan de gare rijst door het ui-champignonmengsel. Breng het op smaak met peper en zout.

Vrijdag

Bloemkool met ei
Gebakken aardappelen
Vlees van de reclame

1 bloemkool
4 tomaten zie reclame
peper en zout
2 eieren
2 tl bloem
2 dl melk
2 el geraspte kaas

Was de bloemkool, haal het grofste deel van de stronk en de bladeren weg, maar laat de kool heel. Kook de bloemkool in een pan met een beetje water en een snufje zout gaar en laat hem dan uitdruipen. Vet een ovenschaal in en leg hierin de bloemkool. Was de tomaten, snijd ze in plakjes en leg ze om de bloemkool heen. Klop de eieren met de bloem, melk en wat peper en zout. Giet dit mengsel over de bloemkool en bestrooi het met geraspte kaas. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200C en laat het gerecht in 30 minuten een mooi kleurtje krijgen.

Bron: 365x Goedkoop eten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 24-01-2010
Hits: 925
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig