Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 5 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Zuurkool met ananas
Aardappelpuree
Reclamevlees zie reclame

1 ui
2 el boter
500 gr. zuurkool zie reclame
1 klein blikje ananasstukjes
1/2 dl ananassap uit het blikje
1 dl water

Snipper de ui fijn. Laat in een pan de boter smelten en bak hierin de ui glazig. Haal met 2 vorken de zuurkool wat uit elkaar en doe deze bij de ui. Bak de zuurkool even mee en voeg dan de ananasstukjes, het sap en het water toe. Laat het geheel aan de kook komen. Laat de zuurkool in 20 minuten zachtjes gaar stoven.

Dinsdag

Gehakt met appel en rozijnen
Macaroni
Tomatensalade

25 gr. boter
1 ui
1 teentje knoflook
500 gr. rundergehakt zie reclame
1 zachtzure appel
citroensap
50 gr. rozijnen
1 tl sambal
1 tl gemberpoeder
zout en peper

Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in blokjes. Besprenkel de appelblokjes met wat citroensap. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul en lichtbruin. Schep er dan de appelblokjes, rozijnen, sambal, gemberpoeder, wat zout en peper toe en laat dit alles onder af en toe omscheppen 10 minuten zachtjes bakken.

Woensdag

Broccoli met shoarma
Gekookte aardappelen

400 gr. broccoli zie reclame
400 gr. shoarmavlees
150 gr. spekreepjes zie reclame
1 ui

Snijd de schoongemaakte broccoli in roosjes. Was deze en laat ze uitlekken. Snipper de ui fijn. Bak de spekblokjes uit en voeg dan het shoarmavlees toe. Bak dit 5 minuten mee. Dan de ui erbij en laat deze even meebakken. Voeg dan de broccoli toe en laat het nog 5 minuten bakken.

Donderdag

Creoolse eieren
Rijst
Doperwtjes zie reclame

50 gr. boter
1 ui
1 groene paprika
1 teentje knoflook
peper en zout
paprikapoeder
1 blik tomaten
8 eieren

Kook de eieren 8 minuten en snijd ze daarna in de lengte doormidden. Snipper de ui. Snijd de paprika in kleine stukjes. Pers het knoflookteentje uit. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de paprika toe en bak deze even mee. Voeg dan de tomaten met het vocht toe. Roer dit goed door en leg de halve eieren in de saus. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen.

Vrijdag

Bonenburgers
Gebakken aardappelen
Sla

1 blik bruine bonen zie reclame
1 tl shoarmakruiden
peper en zout
1 ei
paneermeel
boter

Laat de bruine bonen goed uitlekken en doe ze dan in een kom. Pureer de bonen met een staafmixer. Meng de shoarmakruiden, peper, zout en het ei door de bonenpuree. Vorm van het bonenmengsel 4 schijven. Strooi wat paneermeel op een bord en wentel hier de bonenburgers door. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de bonenburgers in 5 minuten aan beide kanten mooi bruin.

Bron: Huishoud- en Receptenclub

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-01-2010
Hits: 1097
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig