Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 6 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Rijst met speklapjes

250 gr. rijst zie reclame
zout en peper
50 gr. boter
500 gr. speklappen zie reclame
2 uien
4 eieren

Snijd het vlees in kleine blokjes en strooi er wat peper en zout over. Snipper de uien fijn. Kook de rijst. Verhit de boter en bak hierin het vlees bruin. Voeg de uien toe en bak dit zachtjes tot de speklapjes gaar zijn. Als het vlees gaar is, schep dan de rijst erdoor. Klop de eieren los en giet dit bij de rijst. Blijf wel steeds omscheppen tot de eieren zijn gestold. Maak het rijstgerecht af met een beetje peper en zout.

Dinsdag

Sperziebonen met gehakt en perzik

500 gr. rundergehakt zie reclame
400 gr. sperziebonen zie reclame
1 blik perziken
aardappelpuree voor 4 personen
zout en peper
boter
paneermeel
knoflookpoeder
kerrie

Sperziebonen koken en daarna op de bodem van een ingevette ovenschaal leggen. Beetje nootmuskaat eroverheen strooien. Ondertussen het gehakt in de braadpan rulbakken en de knoflookpoeder en kerrie erdoorheen doen. Gaar gehakt op de sperziebonen leggen. Laat de perziken uitlekken en snijd ze in partjes. Leg de partjes bovenop het gehakt. Afdekken met aardappelpuree. Tenslotte een klein klontje boter op de aardappelpuree leggen en bestrooien met paneermeel. De ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200C zetten.

Woensdag

Rookworsthachee
Gekookte aardappelen
Rode kool zie reclame

6 uien
2 rookworsten zie reclame
25 gr. boter
1/2 bouillontablet
1 laurierblaadje
2 kruidnagelen
1/2 el azijn
1 el maizena
zout en peper

Snijd de uien in ringen. Snijd de rookworsten in plakjes. Steek de kruidnagels in het laurierblaadje. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien goudgeel. Verkruimel dan het bouillontablet hierboven en voeg een halve liter water en het laurierblaadje met de kruidnagels toe. Breng dit aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de uien 15 minuten zachtjes stoven. Schep er dan de plakjes rookworst door. Roer in een kopje de maizena met wat water tot een papje en roer dit door de hachee. Blijf roeren tot het wat gebonden is. Breng de rookworsthachee op smaak met peper en zout.

Donderdag

Gebakken kaas
Sla
Frites

4 plakken jong belegen kaas van 75 gr. per stuk
2 eieren
4 el bloem
4 el paneermeel
boter om te bakken

Van de kaas de korstjes snijden. De eieren met 2 el water of melk loskloppen. De plakken kaas eerst door ei wentelen, dan door bloem, dan weer door ei en vervolgens door paneermeel. De plakken kaas op een fel vuur snel aan beide kanten bruin bakken.

Vrijdag

Kerrie spaghetti

400 gr. spaghetti
zout
2 el olie
2 uien
2 teentjes knoflook
2 el kerriepoeder
1 prei
100 gr. champignons
200 gr. ham

Snijd de uien en knoflook fijn. Kook de spaghetti beetgaar en laat deze dan uitlekken. Bak de uien en knoflook in de hete olie. Strooi er kerriepoeder over. Maak de prei en champignons schoon en snijd in ringetjes en in plakjes. Voeg dan de prei en champignons bij het uienmengsel en bak deze 5 minuten mee. Schep de hamblokjes erdoor en breng dit op smaak met wat zout. Schep de spaghetti door het uien-kerriemengsel.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 07-02-2010
Hits: 991
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig