Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 8 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Bacon met appel en ui
Gebakken aardappelen
Bietjes

40 gr. boter
8 dikke plakken bacon van 50 gr. per stuk
2 uien
2 rode zure appels van ma. t/m woensdag bij Lidl 2 kg voor 1.19
peper

Snijd de uien in ringen. Snijd de appels in plakken. Verhit de helft van de boter in een pan en bak hierin de plakken bacon aan beide kanten mooi bruin. Haal dan de bacon uit de pan. Fruit in het achtergebleven bakvet de uienringen glazig. Voeg dan de rest van de boter toe en schep de plakken appel door de uienringen. Draai het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en smoor de appel en ui in 10 minuten gaar. Schep alles halverwege een keer om, leg dan de plakken bacon er boven op en strooi er een beetje peper over. Serveer dit gerecht in de pan.

Dinsdag

Hamlappen met paprika
Rijst

50 gr. boter
500 gr. hamlappen zie reclame
1 ui
1 teentje knoflook
1 el paprikapoeder
1 tomaat
1 1/2 dl water
zout en peper
2 groene paprika's

Snijd de hamlappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Snipper de ui fijn. Pers het teentje knoflook uit. Snijd de paprika's in reepjes. Ontvel de tomaat en snijd deze in stukjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees bruin. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze even mee. Doe dan de tomaat, water en wat peper en zout erbij. Laat dit 30 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de paprika's toe en laat dit nog 5 minuten stoven. Geef dit bij rijst.

Woensdag

Aardappelpuree met karnemelk
Gebakken vis zie reclame
Worteltjes

1 1/2 kg aardappelen zie reclame
zout
1 1/2 dl karnemelk
25 gr. boter
2 el bieslook
75 gr. spekblokjes

Kook de aardappelen gaar. Bak in een droge koekenpan de spekblokjes krokant. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de karnemelk, boter en bieslook door. Laat de aardappelpuree al roerend goed warm worden. Strooi de spekblokjes over de aardappelpuree.

Donderdag

Gehakt met corn flakes
Gekookte aardappelen
Spruitjes zie reclame

400 gr. gehakt zie reclame
1/2 kop cornflakes
1 ei
mespuntje kerrie
1/2 appel
peper en zout
30 gr. boter

Maak het gehakt aan met de fijngemaakte cornflakes, het losgeklopte ei, kerrie, appel, peper en zout. Vorm er 4 platte schijven van en bak ze in de boter in 15 minuten gaar en bruin.

Vrijdag

Spaghetti met hamsaus
Gemengde salade

400 gr. spaghetti zie reclame
zout en peper
1 ui
1 teentje knoflook
100 gr. champignons
1 el olie
200 gr. ham
2 el gehakte basilicum
1 dl koffieroom
75 gr. Parmezaanse kaas

Snipper de ui en het knoflookteentje fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de ham in blokjes. Kook de spaghetti. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Roer dan de hamblokjes, basilicum, koffieroom en kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de spaghetti uitlekken en doe deze in een schaal. Schep de hamsaus over de spaghetti.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
P.Schilstra (Gast)
Geplaatst op 01-11-2011 om 19:02

Kan ik mij ook aanmelden voor een nieuwsbrief en recepten voor iedere week?

Hartelijke groet.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 21-02-2010
Hits: 1224
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig