Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 9 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Aardappelpuree met zuurkool en ananas

zuurkool zie reclame aardappelen zie reclame gehakt zie reclame

Zuurkool koken. Aardappelpuree maken. Gehakt rulbakken. Zuurkool in ovenschaal leggen, ananas en/of appel erop, rulgebakken gehakt en dan aardappelpuree. 30 Minuten in de oven van 220C.

Dinsdag

Indische speklapjes
Rijst

500 gr. speklappen zie reclame
peper en zout
3 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika zie reclame
100 gr. champignons zie reclame
1 el sambal
2 el ketjap
olie

Snijd de speklappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Snijd de uien in ringen. Pers de knoflookteentjes uit. Snijd de paprika in kleine reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Meng de ketjap met de sambal. Verhit de olie in een wok en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de uien en knoflook toe en fruit deze even mee. Voeg dan de paprika en champignons toe en bak deze even mee. Giet het ketjapmengsel erbij en laat het gerecht 10 minuten zachtjes sudderen. Geef hier rijst bij.

Woensdag

Gepaneerde karbonaden
Andijvie zie reclame
Gebakken aardappelen

4 karbonaden
1 ei
paneermeel
50 gr. boter

Klop het ei goed los met een vork. Haal de karbonaden eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Bak de karbonaden in de hete boter in 15 minuten gaar.

Donderdag

Macaroni met broccoli

200 gr. spekblokjes
1 teentje knoflookma
350 gr. broccoli zie reclame
350 gr. macaroni
1 dl slagroom
zout en peper
35 gr. geraspte kaas

Pers het knoflookteentje uit. Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes, was ze en laat de roosjes uitlekken. Kook de macaroni en laat uitlekken. Bak de spekblokjes uit en fruit hierin de knoflook even. Doe er dan de broccoli bij en laat het 10 minuten zachtjes smoren. Schep de de macaroni en de slagroom door de broccoli. Laat alles goed warm worden en bestrooi dan met de kaas.

Vrijdag

Champignontaart

6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
2 uien
250 gr. champignons zie reclame
150 gr. ham zie reclame
2 el boter
4 eieren
1/2 dl koffieroom
zout en peper

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snipper de uien. Snijd de champignons in plakjes en de ham in blokjes. Klop in een kom de eieren los met de koffieroom, peper en zout. Vet een lage taartvorm met een doorsneden van 24 cm. in. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien en champignons ongeveer 5 minuten. Voeg dan de hamblokjes toe. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Verdeel het champignonmengsel over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200C in 25 minuten lichtbruin.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-02-2010
Hits: 879
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig