Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 10 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Gegratineerde aardappel-uienpuree
Verse worst zie reclame

750 gr. aardappelen
750 gr. uien
25 gr. boter
zout en peper
nootmuskaat
1 dl melk
75 gr. geraspte kaas

Kook de aardappelen gaar. Snipper de uien. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien bruin. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk, peper en nootmuskaat erdoor. Schep de gebakken uien door de aardappelpuree en schep deze in de ovenschaal. Strooi er geraspte kaas over en zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven van 180C.

Dinsdag

Hamlappen met paprika
Rijst

50 gr. boter
750 gr. hamlappen zie reclame
1 ui
1 teentje knoflook
1 el paprikapoeder
1 tomaat
1 1/2 dl water
zout en peper
3 groene paprika's

Snijd de hamlappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Snipper de ui fijn. Pers het knoflookteentje uit. Snijd de paprika's in reepjes. Ontvel de tomaat en snijd deze in stukjes. Verhit de boter en bak het vlees bruin. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze even mee. Doe dan de tomaat, water en wat peper en zout erbij. Laat dit 30 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de paprika's toe en laat dit nog 5 minuten stoven.

Woensdag

Schnitzels met spek en uien
Gebakken aardappelen
Bietjes

4 gepaneerde varkensschnitzels zie reclame
zout en peper
25 gr. boter
50 gr. ontbijtspek
2 uien

Snijd het ontbijtspek in kleine reepjes.Snipper de uien. Verhit de boter in een pan en bak hierin de schnitzels in 10 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar. Haal de schnitzels uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Bak in de achtergebleven bakboter het spek en de uien lichtbruin. Verdeel het spek-uienmengsel over de schnitzels.

Donderdag

Gekookte courgettes
Gekookte aardappelen
Vlees van de reclame

700 gr. kleine courgettesmf_li.gif per kilo 1.99
1 dl water
zout
2 el citroensap
3 el olie
1 el azijn

Maak de courgettes schoon, was ze en snijd ze in plakken van 1/2 cm. Breng het water met het citroensap aan de kook en kook hierin de courgettes 3-5 minuten. Giet de courgette af en laat de plakjes even uitlekken. Roer dan de olie en azijn door elkaar en meng dit door de courgettes. Laat het groente gerecht nog even goed warm worden.

Vrijdag

Spaghetti met hamsaus
Salade

400 gr. spaghetti
zout en peper
1 ui
1 teentje knoflook
100 gr. champignons
1 el olie
200 gr. ham
2 el gehakte basilicum
1 dl koffieroom
75 gr. Parmezaanse kaas

Snipper de ui en het knoflookteentje fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de ham in blokjes. Kook de spaghetti. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Roer dan de hamblokjes, basilicum, koffieroom en kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de spaghetti uitlekken en doe deze in een schaal. Schep de hamsaus over de spaghetti.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 07-03-2010
Hits: 795
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig