Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 11 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Andijvie met ham
Aardappelpuree

1 kg andijvie zie reclame
zout en peper
30 gr. bloem
30 gr. boter
2 dl bouillon (blokje)
1/2 dl melk
100 gr. geraspte kaas
200 gr. gekookte ham in plakjes

Snijd de schoongemaakte andijvie in reepjes. Was de reepjes goed, doe ze met het aanhangende water in een pan en laat ze slinken. Voeg er wat zout bij en laat dan de andijvie heel goed uitlekken. Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en beetje voor beetje de bouillon en de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer dan 100 gr. geraspte kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in en leg hierin om en om een laag andijvie, saus en ham. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en leg hier en daar een klontje boter op het gerecht. Bak de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220C.

Dinsdag

Macaronischotel

300 gr. macaroni zie reclame
zout
1 ui
1 teentje knoflook
30 gr. boter
250 gr. soepgroenten zie reclame
1 klein blikje tomatenpuree
1 1/2 dl bouillon
tijm
paprikapoeder
150 gr. boterhamworst

Kook de macaroni in water met zout gaar. Fruit 1 kleingesneden ui en teentje knoflook in de boter. Voeg de soepgroenten, tomatenpuree, bouillon en wat tijm en paprikapoeder toe. Stoof dit 10 minuten. Snijd de boterhamworst in blokjes. Schep het groentemengsel en het vlees door de macaroni. Warm het gerecht goed door.

Woensdag

Duivels gehakt
Gekookte aardappelen zie reclame
Witlof zie reclame

400 gr. gehakt zie reclame
1 tl ketjap asin
1 tl mosterd
1 tl tomatenketchup
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl chilipoeder
zout
5 el paneermeel
ketjap manis
50 gr. boter

Doe het gehakt in een kom en meng er de ketjap asin, mosterd, tomatenketchup, knoflookpoeder, chilipoeder, paneermeel en een snufje zout door. Vorm van het gehaktmengsel 8 balletjes. Doe wat ketjap manis in een schaal en wentel hier de gehaktballetjes door. Verhit de boter in een pan en bak hierin in 20 minuten de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.

Donderdag

Rijst met perzik

400 gr. kipfilet zie reclame
2 uien
perziken op sap
sambal
peper en zout
rijst

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de perziken in kleine blokjes en bewaar het sap. Snijd de uien, mag best wel een beetje grof. Bak de kipfilet aan alle kanten bruin. Peper en zouten. De uien erbij en even laten meebakken. Sambal erbij en even door elkaar roeren. Dan de stukjes perzik erbij het het sap, even laten pruttelen met de rest. Dan alles op een laag pitje lekker op smaak laten trekken. Lekker met rijst.

Vrijdag

Knolselderij met mosterdsaus
Slavinken zie reclame

2 knolselderijen zie reclame
zout en peper
25 gr. boter
3 el bloem
3 dl melk
mosterd
2 augurken met vocht

Snijd 2 geschilde selderijknollen in repen en kook ze in water met zout in 15 minuten gaar. Smelt de boter en voeg 3 el bloem toe. Warm dit goed door en giet er bij gedeelten, onder goed roeren 3 dl melk bij. Maak de saus op smaak met mosterd, 2 kleingesneden augurken met wat vocht, peper en zout. Meng de saus door de groente.

Bron: http://weekmenu-voor-de-krappe-beurs.clubs.nl/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 14-03-2010
Hits: 914
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig