Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 12 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ik ben een paar dagen weggeweest en vandaag pas terugkomen. Daarom is het weekmenu één dag later.

Maandag

Franse worteltjes
Gekookte aardappelen
Vissticks

500 gr. worteltjes bij Lidl 1 kilo voor 0.39
50 gr. boter
1 ui
mespunt tijm
zout en peper
1 tl suiker

Maak de worteltjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snipper deze. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui met de tijm, wat zout, peper en suiker 5 minuten. Voeg dan de worteltjes toe. Draai het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat de worteltjes 20 minuten zachtjes stoven.

Dinsdag

Pastasalade met ham en doperwtjes

400 gr. spaghetti
1 blikje doperwten
300 gr. ham
4 augurken
1 ui
4 el slasaus
1 1/2 dl yoghurt
2 el azijn
1 el gehakte dille
1 el gehakte peterselie

Kook de spaghetti beetgaar. Doe dan in een vergiet, spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Snijd de ham in blokjes. Snijd de augurken in stukjes. Snipper de ui. Roer in een kom de slasaus, yoghurt, azijn, dille en peterselie door elkaar. Doe de spaghetti in een schaal en meng er de doperwtjes, ham, augurken en ui door. Schep de dressing door de salade.

Woensdag

Kapucijnersschotel

500 gr. kapucijners
zout en peper
500 gr. uien
boter
400 gr. varkenslappen zie reclame
Augurkjes
zilveruitjes
piccalilly

Doe de kapucijners in een pan met ruim water en laat dit 12 uur weken. Kook ze daarna in het weekwater 1 1/2 uur. Voeg na 1 uur wat zout toe. Snijd de uien in ringen. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees in 20 minuten bruin en gaar. Verhit in een andere pan wat boter en bak hierin de uiringen knapperig. Laat de kapucijners op een vergiet uitlekken en doe ze in een schaal. Leg de uiringen in een schaaltje. Leg ook het vlees op een schaal. Voeg een scheutje water bij het bakvet van het vlees en doe de jus in een juskom. Geef er augurkjes, zilveruitjes en piccalilly bij.

Donderdag

Gehakt met taugé
Rijst
Komkommer

1 ui
4 tomaten
250 gr. taugé
olie
1 teentje knoflook
2 tl bouillonpoeder
1 tl sambal
2 el ketjap
400 gr. rundergehakt zie reclame
peper

Snipper de ui. Snijd de ontvelde tomaten in stukjes. Pers het teentje knoflook uit. Was de taugé en laat hem uitlekken. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook even. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Roer dan de ketjap, bouillonpoeder, sambal en peper erdoor. Schep dan de tomaten en taugé erdoor en laat dit goed warm worden.

Vrijdag

Andijviestamppot met champignons
Speklapjes zie reclame

1 kg aardappelen
zout en peper
50 gr. boter
200 gr. chorizo zie reclame
250 gr. champignons zie reclame
1 dl melk
600 gr. andijvie zie reclame
nootmuskaat

Snijd de chorizo in blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de andijvie in smalle reepjes, was deze en laat ze uitlekken. Kook de aardappelen gaar. Verhit de boter in een pan en bak hierin de chorizo uit. Voeg dan de champignons toe en bak deze even mee. Maak de melk warm. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de warme melk, peper en nootmuskaat door de aardappelpuree. Schep dan de andijvie, chorizo en champignons door de aardappelpuree.

Bron: http://weekmenu-voor-de-krappe-beurs.clubs.nl/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-03-2010
Hits: 808
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig