Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 15 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Gestoofde komkommer in kerriesaus
Gekookte aardappelen
Karbonaadjes zie reclame

2 grote komkommers zie reclame
1 el boter
2 tl kerriepoeder
zout
20 gr. bloem
melk
2 dl bouillon
gehakte peterselie

Schil de komkommers, snijd ze in de lengte door en snijd deze in stukjes van 4 centimeter. Verhit de boter in een pan en schep de komkommer, snufje zout en de kerriepoeder erdoor. Laat dit alles 10 minuten zachtjes smoren. Schep dan de komkommer met een schuimspaan uit het stoofvocht. Roer in een kommetje de bloem met een beetje melk tot een papje. Giet de bouillon bij het kookvocht en breng het aan de kook. Roer het bloempapje erdoor en blijf roeren tot het vocht gebonden is. Voeg dan de komkommer weer toe en laat alles goed warm worden. Bestrooi het vlak voor het opdienen met wat peterselie.

Dinsdag

Hamlapjes
Bloemkool met citroensaus
Gekookte aardappelen

1 bloemkool zie reclame
zout
1 pakje witte saus
melk
1 citroen

Kook de bloemkool gaar. Maak het pakje saus klaar. Roer wat geraspte citroenschil en het sap van 1 citroen door de saus. Giet de saus over de gare bloemkool.

Woensdag

Spaghetti met broccoli

500 gr. broccoli zie reclame
400 gr. spaghetti zie reclame
2 el olijfolie
4 ansjovisfilet, uit blikje
2 geperste teentjes knoflook

Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze in 7 minuten beetgaar. Kook de spaghetti, afgieten maar 50 ml van het kookvocht bewaren. Verwarm de olie, schep de ansjovis en de knoflook erbij. Verwarm op middelhoog vuur tot de ansjovis uit elkaar valt en de knoflook licht begint te kleuren. Schep de broccoli erbij. Warm alles goed door, schenk dan het kookvocht van de pasta erbij tot het een smeuig geheel wordt. Breng op smaak met zout en peper. Schep het broccoli-ansjovismengsel door de warme spaghetti.

Donderdag

Aardappel-andijvieschotel

1 kg aardappelen
50 gr. boter in blokjes
250 gr. spekreepjes zie reclame
2 uien, in halve ringen
500 gr. gesneden andijvie zie reclame
3 beschuiten

Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen tot een puree, voeg 25 gr. boter toe en zoveel kookvocht als nodig is om er een smeuige massa van te maken. Verwarm de oven voor op 220C. Bak de spekreepjes 4 minuten in een koekenpan. Voeg de ui toe en fruit dit 4 minuten. Neem de pan van het vuur en schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper. Meng het andijviemengsel met de puree. Schep de stamppot in een ovenschaal. Verkruimel de beschuiten heel fijn. Bestrooi de puree met de beschuitkruimels en verdeel de rest van de boter er in stukjes over. Zet de ovenschaal 10 minuten in het midden van de oven en laat er een goudbruin korstje op komen.

Vrijdag

Mexicaanse tortilla

2 el olie
2 uien, fijngesneden
500 gr. rundergehakt zie reclame
1 blik tomatenblokjes zie reclame
1 tl cacaopoeder
8 wraptortilla's
1 krop ijsbergsla, in dunne reepjes zie reclame
1 blik maiskorrels, uitgelekt
125 ml zure room

Verhit de olie in een grote braad- of koekenpan, fruit de uien glazig op middelhoog vuur, voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur al omscheppend bruin en krokant. Voeg de tomaten en cacaopoeder toe, laat op laag vuur doorwarmen. Verwarm de tortilla's. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper. Schep het gehakt, wat sla en mais op de tortilla's en rol ze op. Schep wat zure room op de tortilla. Lekker met gemalen kaas.

Bron: http://weekmenu-voor-de-krappe-beurs.clubs.nl/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-04-2010
Hits: 863
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig