Volg ons via
 
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 16 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Babi perzik
Rijst zie reclame

750 gr. varkenslappen zie reclame
peper en zout
5 uien,
1 ltr. blik perziken,
2 blikjes tomatenpuree,
4 el ketjap,
3 teentjes knoflook,
2 tl sambal,
olie

Snijd het vlees in reepjes en bestrooi deze met peper en zout. Snijd de uien in ringen. Pers de knoflookteentjes uit. Laat de perziken uitlekken, maar vang het sap op. Snijd de perziken in stukjes. Verhit de olie en bak hierin het vlees bruin. Voeg dan de uien en knoflook toe en laat dit even meebakken. Doe dan het sap van de perziken, ketjap, sambal en de tomatenpuree erbij en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Schep dan de perzikstukjes erdoor en laat deze warm worden.

Dinsdag

Kippenbouten met sinaasappel
Gekookte aardappelen
Spinaziedeelblokjes zie reclame

4 kippenbouten zie reclame
4 el bloem
zout en peper
60 gr. boter
1 ui
3 dl sinaasappelsap
1 sinaasappel

Snijd de ui heel fijn. Meng wat peper en zout door de bloem en haal hier de kippenbouten door. Verhit de boter en bak hierin de kippenbouten mooi bruin. Voeg dan het sinaasappelsap en de ui toe, leg een deksel op de pan en laat de kip 35 minuten zachtjes sudderen. Schil de sinaasappel en snijd deze in plakjes. Leg de kippenbouten op een schaal, leg de plakjes sinaasappel eromheen en schenk een beetje van de sinaasappelsaus over de kip en geef er de rest apart bij.

Woensdag

Andijvie au gratin
Aardappelpuree
Gekookte eieren

1 kg andijvie zie reclame
30 gr. boter
zout
30 gr. bloem
2 1/2 dl melk
100 gr. ontbijtspek plakjes
50 gr. geraspte kaas

Snijd de andijvie in reepjes en was deze. Doe de andijvie met het aanhangende water en een beetje zout in een pan en laat dit slinken. Laat dan goed uitlekken. Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en breng dit op smaak met peper en zout. Roer de andijvie door de saus. Vet een ovenschaal in en schep hier de andijvie in. Bak in een koekenpan het ontbijtspek krullerig en leg dit op de andijvie. Strooi de geraspte kaas erover en laat de andijvie in een voorverwarmde oven van 200C 10 minuten gratineren.

Donderdag

Bloemkool met gebakken uien
Gekookte aardappelen
Vlees van de reclame

1 bloemkool zie reclame
zout
2 grote uien
25 gr. boter

Maak de bloemkool schoon, was deze en leg de bloemkool met de stronk naar beneden in een pan. Doe water en zout erbij en kook 20 minuten. Snijd de uien in ringen. Verhit de boter en bak hierin de uien lichtbruin. Schep de bloemkool uit de pan, laat deze op een vergiet even uitlekken en leg de kool op een schaal. Bedek de bloemkool met de gebakken uien.

Vrijdag

Gesmoorde karbonade
Gebakken aardappelen
Sla

 4 karbonades zie reclame
zout
mosterd
1 el citroensap
4 el boter
1 ui
500 gr. tomaten zie reclame

Wrijf de karbonades aan beide kanten in met peper, zout, mosterd en citroensap. Snipper de ui. Snijd de ontvelde tomaten in stukjes. Verhit de boter en bak hierin de karbonades aan beide kanten bruin. Voeg dan de ui toe en fruit deze mee tot deze glazig is. Doe dan de tomaten en 1 dl water erbij en breng het aan de kook. Draai dan het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat het 30 minuten zachtjes smoren.

http://het-weekmenu.hyves.nl/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 18-04-2010
Hits: 866
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig