Volg ons via
 
 

Weekmenu week 17 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Kaaskarbonades
Gebakken aardappelen
Sla zie reclame

4 schouderkarbonades zie reclame
zout en peper
1 ei
2 el paneermeel
2 el geraspte kaas
boter
2 el tomatenpuree
4 plakken jonge kaas

  • Klop het ei los.
  • Meng het paneermeel met de geraspte kaas.
  • Bestrooi de karbonades met peper en zout, haal ze door het ei en dan door het paneermeel-kaasmengsel.
  • Verhit in een pan wat boter en bak hierin de karbonades in 15 minuten bruin en gaar.
  • Leg de karbonades in een ovenschaal, bestrijk ze met tomatenpuree en leg op elke karbonade een plak kaas.
  • Zet de schaal 10 minuten onder een hete grill.
Dinsdag

Aardappelpannenkoek met spek
Witlofsalade zie reclame

500 gr. aardappelen zie reclame
olie
2 uien
100 gr. ontbijtspek
100 gr. bloem
3 eieren
2 1/2 dl melk

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne reepjes.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Snijd het ontbijtspek in stukjes.
  • Klop in een kom de eieren los en roer er de bloem, zout en melk door.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de aardappelreepjes 20 minuten.
  • Schep zo nu en dan om.
  • Voeg dan de uiringen en de stukjes ontbijtspek toe en bak deze even mee.
  • Giet het beslag over de aardappelen en laat het beslag stollen.
Woensdag

Romige worteltjes
Aardappelpuree
Vlees van de reclame

1 bos worteltjes zie reclame
150 gr. champignons
1 bekertje creme fraiche
1 el suiker
zout en peper
olie

  • Maak de worteltjes schoon en kook ze beetgaar.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit wat olie in een pan en bak hierin de champignons een paar minuten.
  • Haal ze dan uit de pan en laat in de pan de suiker smelten en lichtbruin worden.
  • Voeg de champignons weer toe en schep de creme fraiche en de worteltjes erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Donderdag

Shoarmaschotel
Rijst

300 gr. shoarmavlees zie reclame
1 rode paprika
200 gr. champignons
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gr. taugé
1 blik perziken
2 el ketjap manis
1 tl sambal
zout en peper
olie

  • Snijd de paprika in kleine reepjes.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Snipper de uien en knoflookteentjes.
  • Was de taugé en laat deze uitlekken.
  • Laat de perziken uitlekken en snijd ze in stukjes.
  • Verhit in een wok wat olie en bak hierin het vlees mooi bruin en gaar.
  • Haal het vlees uit de wok en fruit in het achtergebleven bakvet de uien en knoflook.
  • Voeg dan de paprika en champignons toe en laat ook dit even meebakken.
  • Roer de ketjap, sambal, peper en zout erdoor.
  • Doe het vlees weer in de wok en voeg ook de taugé en perziken toe.
  • Laat het gerecht goed warm worden.
Vrijdag

Stamppot bietjes
Tartaartjes

1 kg aardappelen
zout en peper
1 tl kaneel
1 dl melk
1 appel
2 uien
400 gr. gekookte bietjes zie reclame
boter
4 tartaartjes zie reclame

  • Kook de aardappelen gaar.
  • Snijd de bietjes in blokjes.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Snijd de geschilde appel in blokjes.
  • Bestrooi de tartaartjes met peper en zout.
  • Verhit wat boter in een pan, bak hierin de tartaartjes met de uiringen.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Roer de melk, bietjes, appel, peper en kaneel erdoor.
  • Leg de tartaartjes met de uiringen op de stamppot.
Bron: Het complete huishouden

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-04-2010
Hits: 771
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig