Volg ons via
 
 

Weekmenu week 18 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Andalusische sperziebonen
Gekookte aardappelen

500 gr. sperziebonen zie reclame
peper en zout
50 gr. boter
200 gr. ham
5 tomaten

  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 5 minuten half gaar.
  • Laat de bonen uitlekken.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Snijd de ontvelde tomaten in stukjes.
  • Verhit de boter in een pan en doe hier de tomaten, ham en sperziebonen in.
  • Laat dit alles in 10 minuten gaar smoren en breng de groente op smaak met peper en zout.
Dinsdag

Champignonburgers
Gekookte aardappelen
Tuinbonen uit een pot

150 gr. champignons
50 gr. boter
500 gr. gehakt zie reclame
zout en peper
1 ui
1 tl mosterd
1/2 tl gemberpoeder

  • Snijd de schoongemaakte champignons in stukjes.
  • Snipper de ui.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin even de champignons.
  • Doe het gehakt in een kom.
  • Schep de champignons uit de pan en doe ze bij het gehakt in de kom.
  • Meng wat zout, peper, ui, mosterd en gemberpoeder door het gehakt.
  • Vorm hier 4 platte burgers van en bak ze in de bakboter van de champignons mooi bruin en gaar.
Woensdag

Hamlappen met paprika
Rijst

50 gr. boter
750 gr. hamlappen zie reclame
1 ui
1 teentje knoflook
1 el paprikapoeder
1 tomaat
1 1/2 dl water
zout en peper
3groene paprika's

  • Snijd de hamlappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
  • Snipper de ui fijn.
  • Pers het teentje knoflook uit.
  • Snijd de paprika's in reepjes.
  • Snijd de ontvelde tomaat in stukjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees bruin.
  • Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  • Doe dan de tomaat, water en peper en zout erbij.
  • Laat dit 30 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg dan de paprika's toe en laat dit nog 5 minuten stoven.
Donderdag

Aardappelpuree met kerrie
Groenten naar keuze
Zigeunerschnitzels (t/m woensdag reclame bij Lidl)

1 kg aardappelen
zout en peper
1 dl melk
2 uien
3 el kerriepoeder
1 rode paprika
2 el gehakte bieslook
boter

  • Kook de aardappelen gaar.
  • Snipper de uien.
  • Snijd de paprika in heel kleine stukjes.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit hierin even de uien en het kerriepoeder.
  • Voeg dan de paprika toe en bak deze even mee.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, zout, bieslook en een klontje boter door.
  • Schep er dan het uien-kerriemengsel door.
Vrijdag

Broccoli met bacon
Gebakken aardappelen

750 gr. broccoli zie reclame
zout en nootmuskaat
2 uien
250 gr. bakbacon
30 gr. boter

  • Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes.
  • Snipper de uien fijn.
  • Snijd de bacon in blokjes.
  • Kook de broccoli met een beetje water, zout en een snufje nootmuskaat in 10 minuten beetgaar.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien goudbruin.
  • Doe dan de bacon erbij en bak dit 5 minuten mee.
  • Laat de broccoli uitlekken, doe deze in een schaal en schep de uien met de bacon erover.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-05-2010
Hits: 715
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
reclame, supermarkt, aanbieding, folder