Volg ons via
 
 

Weekmenu week 22 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag 

Chinese kool met ketjap
Rijst
Gehaktballetjes zie reclame 

2 el olie
100 gr. spekblokjes
1 ui
750 gr. Chinese kool bij Lidl van 1.39 nu voor 0.79
1 dl bouillon
2 el ketjap
1 el maizena
zout en peper
1 el gehakte peterselie 

  • Snipper de ui.
  • Snijd de kool in kleine reepjes.
  • Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de spekblokjes uit.
  • Doe de ui erbij en bak deze even mee.
  • Voeg de kool toe en bak alles al omscheppend 5 minuten.
  • Doe de bouillon en ketjap erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat de kool 10 minuten zachtjes koken tot ze gaar is.
  • Roer in een kommetje de maizena met wat melk tot een papje en bind hiermee het stoofvocht.
Dinsdag 

Braadworst met appel
Gebakken aardappelen
Sla bij C-1000 alle zakken sla 1+1 gratis 

500 gr. braadworst bij Lidl 800 gr. van 3.30 nu voor 2.50
4 el bloem
3 el olie
4 zachtzure appels 

  • Leg de braadworst 1 minuut in kokend water.
  • Laat de worst op keukenpapier drogen en afkoelen.
  • Wentel de worst door de bloem.
  • Let erop dat de worst overal met een dun laagje bloem bedekt is.
  • Verhit de olie in een pan en leg hier de braadworst in.
  • Draai het vuur laag en bak in 10 minuten één kant van de worst mooi bruin, keer hem dan en bak ook de andere kant mooi bruin.
  • Snijd de geschilde appels in plakken.
  • Leg de appelplakken in een pan en voeg zoveel water toe dat de plakken net onder staan.
  • Kook de appelplakken 3 minuten en haal ze dan met een schuimspaan uit de pan.
  • Laat ze even uitlekken en leg ze op een schaal.
  • Leg de braadworst op de appelplakken.
Woensdag 

Spinazie met champignons
Gekookte aardappelen zie reclame
Gekookte eieren zie reclame 

750 gr. spinazie zie reclame
25 gr. boter
25 gr. bloem
2 1/2 dl melk
zout en peper
2 el geraspte kaas
1 ei
400 gr. champignons zie reclame
1 el boter
1 ui 

  • Zoek de spinazie uit, was ze zeer goed en laat ze uitlekken.
  • Verhit de boter, roer de bloem erdoor en dan scheutje voor scheutje de melk.
  • Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt.
  • Voeg dan wat zout, peper en de geraspte kaas toe.
  • Laat de saus 7 minuten zachtjes koken.
  • Maak de saus af met een losgeklopt ei.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Verhit wat boter en bak hierin de ui en de champignons goudbruin.
  • Laat de spinazie met het aanhangende water en wat zout slinken.
  • Snijd de spinaziebladeren iets kleiner en laat het goed uitlekken.
  • Vermeng de spinazie met de saus en champignons en laat het goed warm worden.
Donderdag 

Krokante speklapjes
Aardappelpuree
Snijbonen zie reclame 

3 el mosterd
2 el citroensap
2 el olie
2 teentjes knoflook
zout en peper
paprikapoeder
500 gr. speklapjes zie reclame
1 dl bier 

  • Pers de knoflookteentjes uit.
  • Meng in een kommetje de mosterd, citroensap, olie, knoflook, peper, zout en paprikapoeder door elkaar.
  • Bestrijk de speklapjes aan beide kanten met het mosterdsausje.
  • Grilleer de speklapjes 5 minuten per kant onder de voorverwarmde ovengrill.
  • Bestrijk de speklapjes met het bier en grilleer ze nog 3 minuten per kant tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
Vrijdag 

 Spaghetti met shoarmasaus 

500 gr. shoarmavlees zie reclame
2 uien
200 gr. prei
1 tl shoarmakruiden
40 gr. boter
40 gr. bloem
2 1/2 dl bouillon
400 gr. spaghetti 

  • Snipper de uien fijn.
  • Snijd de prei in ringetjes.
  • Kook de spaghetti beetgaar.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het shoarmavlees gaar.
  • Voeg de uien en shoarmakruiden toe en bak deze even mee.
  • Doe dan de prei erbij en bak deze even mee.
  • Roer dan de bloem erdoor en giet er beetje bij beetje de bouillon door.
  • Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt.
  • Schep de saus over de spaghetti.
Bron: http://supergoedkope-recepten.clubs.nl/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 30-05-2010
Hits: 870
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig