Volg ons via
 
 

Weekmenu week 25 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Salade met sperziebonen en haring
Bruin brood
Kruidenboter

250 gr. sperziebonen bij Lidl 500 gr. voor 0.99 meer reclame
zout en peper
500 gr. aardappelen
3 zoute haringen
1 ui
1/2 dl mayonaise
1 1/2 dl yoghurt
2 el citroensap
1 tl suiker
2 el gehakte peterselie

  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukjes.
  • Kook ze in 15 minuten gaar, laat uitlekken en afkoelen.
  • Snijd de geschilde aardappelen in blokjes en kook ze 5-10 minuten.
  • Afgieten en afkoelen.
  • Snijd de haringen in stukjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Meng in een schaal de sperziebonen, aardappelen, haringen en ui door elkaar.
  • Roer in een kommetje de mayonaise, yoghurt, citroensap, suiker, peterselie, peper en zout door elkaar.
  • Schep de saus door de salade.
  • Zet de salade 30 minuten in de koelkast.
Dinsdag

Shoarmaschotel
Rijst

1 krop ijsbergsla bij Lidl 0.39 meer reclame
1 kg shoarmavlees zie reclame
blikje ananas
1 bekertje zure room
1 el olie

  • Maak de sla schoon en snijd deze in reepjes.
  • Laat de ananas uitlekken.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin het shoarmavlees 10-15 minuten.
  • Roer dan de ananasstukjes erdoor en bak deze even mee.
  • Schep dan de sla erdoor en de zure room.
  • Laat alles goed warm worden.
Woensdag

Andijvie in roomsaus
Macaroni
Gehaktballetjes bij C-1000 1 kg voor 2.78 meer reclame

800 gr. andijvie bij C-1000 1 kg voor 1.00 meer reclame
2 dl melk
30 gr. boter
2 el koffieroom
snufje nootmuskaat
1 el maizena
zout

  • Snijd de andijvie in dunne reepjes en was deze.
  • Laat de andijvie 15 minuten koken in een bodempje water met wat zout.
  • Voeg dan de boter, koffieroom, nootmuskaat en een snufje zout toe.
  • Roer in een kopje de maizena met wat water tot een papje en bind hiermee de andijvie.
Donderdag

Franse worteltjes
Aardappelpuree
Hamlapjes bij C-1000 1 kg voor 3.98 meer reclame

500 gr. worteltjes bij C-1000 1 zak voor 1.00 meer reclame
50 gr. boter
1 ui
mespunt tijm
zout en peper
1 tl suiker

  • Maak de worteltjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui met de tijm, wat zout, peper en suiker 5 minuten.
  • Voeg dan de worteltjes toe.
  • Draai het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat de worteltjes 20 minuten zachtjes stoven.
Vrijdag

Aardappel-Chinesekool schotel

700 gr. Chinese kool bij C-1000 voor 1.00
750 gr. aardappelen
400 gr. komijnekaas
50 gr. paneermeel
boter
50 gr. geraspte kaas

  • Snijd de komijnekaas in blokjes.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Snijd de kool in reepjes.
  • Snijd de geschilde aardappelen in plakjes, kook ze 5 minuten en giet ze af.
  • Kook de koolreepjes 5 minuten, laat ze goed uitlekken en schep er dan de kaasblokjes door en schep het in de ovenschaal.
  • Verdeel hier de aardappelplakjes over.
  • Roer de paneermeel en de geraspte kaas door elkaar en strooi dit over de aardappelschijfjes.
  • Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175C.
Bron: http://weekmenu-voor-de-krappe-beurs.clubs.nl/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 20-06-2010
Hits: 798
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig