Volg ons via
 
 

Weekmenu week 26 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

 

Andijvie met sambal
Rijst

 

750 gr. andijvie bij Lidl 0.59 per stuk andere reclame
200 gr. spekblokjes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 el sambal
2 tomaten zie reclame

 

  • Maak de andijvie schoon en snijd ze in smalle reepjes.
  • Was de reepjes andijvie en laat ze uitlekken.
  • Snipper de uien en knoflookteentjes fijn.
  • Snijd de ontvelde tomaten in stukjes.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit.
  • Voeg dan de uien en knoflook toe en fruit deze even mee.
  • Roer de sambal erdoor.
  • Schep de andijviereepjes erdoor en laat deze 5 minuten meebakken.
  • Voeg dan de tomaatstukjes toe en laat deze warm worden.
Dinsdag

 

Gehaktballen
Gekookte aardappelen
Bloemkool zie reclame

 

2 sneetjes oud witbrood
5 el melk
1 kleine ui
500 gr.gehakt zie reclame
1 ei
zout en peper
nootmuskaat
4 el paneermeel
50 gr. boter
1 dl tomatensap
 

  • Korstjes van brood snijden, sneetjes in diep bord leggen en melk erover sprenkelen. Brood 5 minuten laten weken.
  • Ui pellen en heel fijn snipperen.
  • Gehakt in kom doen, brood uitknijpen, in stukjes snijden en aan gehakt toevoegen.
  • Ei erboven breken.
  • Ui met zout, peper en nootmuskaat toevoegen.
  • Alles goed door elkaar mengen en gehakt even doorkneden.
  • Gehakt in 4 porties verdelen en met vochtige handen tot gladde ballen vormen.
  • Gehaktballen door paneermeel rollen.
  • In braadpan boter verhitten tot schuim wegtrekt.
  • Gehaktballen op hoog vuur rondom bruin bakken, steeds voorzichtig met spatel keren.
  • Langs rand van de pan tomatensap en 1 dl water erbij schenken.
  • Met deksel schuin op de pan gehaktballen in 25 minuten zachtjes gaar braden, af en toe keren.
  • Gehaktballen geven met gekookte aardappelen en bloemkool.
  

Woensdag

 

Kaasomelet met broccolisalade

 

750 gr. aardappelen in kleine blokjes.
5 el olijfolie
300 gr. broccoli, in kleine roosjes zie reclame
6 eieren, losgeklopt
100 ml melk
100 gr. belegen kaas, geraspt
2 el citroensap
1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes

 

  • Kook de aardappelblokjes 5 minuten en bak ze daarna lekker bruin en gaar.
  • Broccoli in 5 minuten beetgaar koken en onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • Eieren loskloppen met melk, zout en peper.
  • In koekenpan 2 el olie verwarmen en eiermengsel erin schenken.
  • Met spatel gestold ei steeds naar midden schuiven en nog vloeibaar ei over bodem laten uitvloeien.
  • Omelet verwarmen tot bovenkant bijna gestold is en onderkant goudbruin is.
  • Geraspte kaas erover strooien en laten smelten.
  • Citroensap met 3 el olie, zout en peper tot dressing kloppen.
  • Broccoli en ijsbergsla mengen en dressing erdoor scheppen.
  • Omelet in vieren snijden en op borden laten glijden.
  • Aardappelblokjes en salade erbij geven.
Donderdag

 

Spaghetti met speklapjes

 

400 gr. spaghetti
350 gr. speklapjes zie reclame
1 el boter
2 uien
1 teentje knoflook
1 groene en 1 rode paprika
100 gr. champignons
peper en zout
geraspte kaas

 

  • Snipper de uien fijn. Pers de knoflook uit.
  • Snijd de paprika's in reepjes en de champignons in plakjes.
  • Snijd de speklapjes in stukjes en strooi er wat peper en zout over.
  • Kook de spaghetti en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de speklapstukjes mooi bruin en gaar.
  • Voeg dan de uien en knoflook toe en bak dit even mee.
  • Doe dan de paprika's en champignons erbij en bak dit een paar minuten mee.
  • Meng de spaghetti door het speklapjesmengsel.
  • Geef de kaas er apart bij.
Vrijdag

 

Garnalen-maaltijdsalade
Geroosterd brood

 

450 gr. krieltjes zie reclame
450 gr. erwtjes, diepvries
4 tomaten zie reclame
1 ui
5 el fritessaus
1 zakje salademix ui-bieslook
250 gr. roze garnalen
 

  • Krieltjes in 5 minuten gaarkoken, laten uitlekken en iets laten afkoelen.
  • Erwtjes koken, laten uitlekken en iets laten afkoelen.
  • Tomaten in plakjes snijden.
  • Ui snipperen.
  • Fritessaus losroeren met salademix.
  • Aardappelen, doperwten, grootste deel garnalen en dressing mengen.
  • Tomatenplakjes over 4 borden verdelen.
  • Salade erop scheppen en met rest van de garnalen garneren.
  • Lekker met sneetjes geroosterd brood
Bron: http://weekmenu-voor-de-krappe-beurs.clubs.nl/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-06-2010
Hits: 895
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig