Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 36 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag:

 
  • Bloemkoolschotel
 

1 kg aardappelen
zout en peper
nootmuskaat
1 dl melk
15 gr. boter
1 bloemkool zie reclame
200 gr. roomkaas (MonChou)
75 gr. geraspte kaas

 
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes.
  • Roer in een kom de roomkaas romig.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en boter door.
  • Breng de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal, leg de bloemkoolroosjes erop, verdeel hier de roomkaas over en dek af met de rest van de aardappelpuree.
  • Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  • Zet de schaal 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175C.
Dinsdag:

 400 gr. macaroni
4 el boter
1 groot blik knakworstjes zie reclame
4 el geraspte kaas

 
  • Kook de macaroni gaar en laat uitlekken.
  • Snijd de knakworstjes in plakjes.
  • Verhit in een grote pan de boter en laat hierin de macaroni warm worden.
  • Wel steeds goed omscheppen.
  • Roer de knakworstplakjes door de macaroni.
  • Bestrooi de macaroni met geraspte kaas.
Woensdag:

 
  • Franse witlofsalade
  • Gebakken aardappelen
  • Hamlapjes zie reclame
500 gr. witlof zie reclame
peper en zout
3 el olijfolie
1 el citroensap
1 teentje knoflook

 
  • De struikjes witlof van de buitenste blaadjes ontdoen en dan de struikjes goed wassen.
  • De blaadjes witlof van de struikjes los halen en de grote blaadjes zo nodig doormidden breken.
  • Pel het knoflookteentje en pers het boven een slakom uit.
  • Roer hier de olie, citroensap en wat peper en zout door.
  • Meng hier de witlofblaadjes luchtig doorheen.
Donderdag:

 
  • Duivels gehakt
  • Gekookte aardappelen
  • Andijvie
400 gr. gehakt zie reclame
1 tl ketjap asin
1 tl mosterd
1 tl tomatenketchup
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl chilipoeder
zout
5 el paneermeel
ketjap manis
50 gr. boter

 
  • Doe het gehakt in een kom en meng er de ketjap asin, mosterd, tomatenketchup, knoflookpoeder, chilipoeder, paneermeel en een snufje zout door.
  • Vorm van het gehaktmengsel 8 balletjes.
  • Doe wat ketjap manis in een schaal en wentel hier de gehaktballetjes door.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin in 20 minuten de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
Vrijdag

 
  • Kerrieboontjes
  • Rijst
750 gr. sperziebonen zie reclame
250 gr. spekblokjes
2 uien
2 teentjes knoflook
2 tl kerriepoeder
1 1/2 tl sambal
1 1/2 dl bouillon
2 el maizena

 
  • Kook de doormidden gebroken sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
  • Laat ze dan uitlekken.
  • Snipper de uien en knoflookteentjes fijn.
  • Roer in een kopje de maizena met wat water tot een papje.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit.
  • Schep ze dan uit de pan en bak in het achtergebleven vet de uien, knoflook, kerriepoeder en sambal even.
  • Doe dan de sperziebonen, spekjes en bouillon erbij, breng dit aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes koken.
  • Roer dan het maizenapapje erdoor en laat het gerecht binden. Geef hier de rijst bij.
Bron: http://weekmenu-voor-de-krappe-beurs.clubs.nl/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-09-2010
Hits: 823
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig