Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 37 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

 1 kg aardappelen
600 gr. spinazie zie reclame
2 dl melk
25 gr. boter
peper en zout
nootmuskaat

 
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Maak de spinazie schoon, was deze en kook in een pan met het aanhangende water en een beetje zout 6 minuten.
  • Laat de spinazie dan goed uitlekken.
  • Maak de melk warm.
  • Giet de aardappelen af, doe er de spinazie bij en stamp het fijn.
  • Roer er dan de warme melk, nootmuskaat, peper en zout door.
Dinsdag

 
  • Ribkarbonades met sambal en ketjap
  • Rijst
  • Sperziebonen zie reclame
4 ribkarbonades zie reclame
zout en peper
50 gr. boter
1 teentje knoflook
1 tl sambal
2 el ketjap
2 el tomatenpuree

 
  • Strooi wat zout en peper over de karbonades.
  • Pers het knoflookteentje uit.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de karbonades bruin.
  • Haal ze dan uit de pan.
  • Voeg aan de braadboter de knoflook, tomatenpuree, sambal en ketjap toe.
  • Leg de karbonades terug in de pan en laat het nog 15 minuten zachtjes sudderen.
Woensdag

 
  • Rookworsthachee
  • Gekookte aardappelen
  • Rode kool (diepvries of pot) 
6 uien
2 rookworsten zie reclame
25 gr. boter
1/2 bouillontablet
1 laurierblaadje
2 kruidnagelen
1/2 el azijn
1 el maizena
zout en peper

 
  • Snijd de uien in ringen.
  • Snijd de rookworsten in plakjes.
  • Steek de kruidnagels in het laurierblaadje.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien goudgeel.
  • Verkruimel het bouillontablet hierboven en voeg 1/2 liter water en het laurierblaadje met de kruidnagels toe.
  • Breng dit aan de kook.
  • Draai dan het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat de uien 15 minuten zachtjes stoven.
  • Schep er dan de plakjes rookworst door.
  • Roer in een kopje de maizena met wat water tot een papje en roer dit door de hachee.
  • Blijf roeren tot het wat gebonden is.
  • Breng de rookworsthachee op smaak met peper en zout.
Donderdag

 300 gr. macaroni
zout
1 ui
1 teentje knoflook
30 gr. boter
250 gr. soepgroenten zie reclame
1 klein blikje tomatenpuree
1 1/2 dl bouillon
tijm
paprikapoeder
150 gr. boterhamworst, dikke plak

 
  • Kook de macaroni in water met zout gaar.
  • Fruit 1 kleingesneden ui en 1 kleingesneden teentje knoflook in 30 gr. boter.
  • Voeg de soepgroenten, tomatenpuree, bouillon en wat tijm en paprikapoeder toe.
  • Stoof dit 10 minuten.
  • Snijd de boterhamworst in blokjes.
  • Schep het groentemengsel en het vlees door de macaroni.
  • Warm het gerecht goed door.
Vrijdag

 
  • Broccoli met ham en mosterd
  • Gebakken aardappeltjes
500 gr. broccoli zie reclame
1 el olie
125 ml creme fraiche
1 1/2 el mosterd
200 gr. ham

 
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Roer de mosterd door de creme fraiche.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de broccoliroosjes even.
  • Voeg dan 2 el water toe en bak de broccoliroosjes in 8 minuten beetgaar.
  • Voeg dan de hamblokjes toe en de creme fraiche en laat het gerecht goed warm worden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-09-2010
Hits: 922
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig