Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 40 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag 
  • Pasta carbonara
  • Gemengde salade
500 gr. gekookte pasta
250 gr. gerookt spek of gekookte ham
nootmuskaat
3 eieren
1 ui
boter 
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 3 el boter in een pan en fruit de ui daarin tot hij glazig is.
  • Voeg de gekookte pasta aan de pan toe en warm hem 3 minuten met de ui mee.
  • Snijd het spek of de ham in dunne reepjes en voeg deze toe aan de pasta.
  • Breng het geheel op smaak met zout en zwarte peper en nootmuskaat.
  • Klop de eieren in een diep bord los en voeg er zout en zwarte peper aan toe.
  • Schenk de geklopte eieren bij de pasta en laat ze onder voortdurend roeren stollen.
Dinsdag 
  • Zuurkoolstamppot met shoarma 
1 kg aardappelen
500 gr. zuurkool zie reclame
2 uien
1 rode paprika
2 el olie
400 gr. shoarmavlees  zie reclame
2 el knoflooksaus 
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Kook de zuurkool gaar.
  • Snipper de uien fijn.
  • Snijd de paprika in kleine reepjes.
  • Verhit in een pan de olie en bak hierin het shoarmavlees mooi bruin.
  • Doe de uien en paprika erbij en laat het 5 minuten zachtjes stoven.
  • Giet de aardappelen en zuurkool af, doe ze bij elkaar in een pan en stamp het fijn.
  • Schep het shoarmamengsel en de knoflooksaus door de stamppot.
Woensdag 
  • Pittige spitskool
  • Gekookte aardappelen
  • Speklapjes zie reclame
4 el olie
750 gr. spitskool zie reclame
1 ui
3 tomaten
zout en peper
2 el tomatenketchup 
  • Maak de spitskool schoon en snijd deze in reepjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Snijd de ontvelde tomaten in partjes.
  • Verhit de olie in een pan en roerbak hierin de kool en ui 5 minuten.
  • Voeg dan de tomaten toe en roerbak alles nog 5 minuten tot de kool beetgaar is.
  • Breng de groenten op smaak met peper, zout en paprikapoeder en roer er de tomatenketchup door.
Donderdag 
  • Kapucijnersschotel
500 gr. kapucijners
zout en peper
500 gr. uien
boter
400 gr. varkenslappen  zie reclame
augurkjes
zilveruitjes
piccalilly 
  • Doe de kapucijners in een pan met ruim water en laat dit 12 uur weken.
  • Kook ze daarna in het weekwater 1 1/2 uur.
  • Voeg na 1 uur wat zout toe.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
  • Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees in 20 minuten gaar.
  • Verhit in een andere pan wat boter en bak hierin de uiringen knapperig.
  • Laat de kapucijners in een vergiet uitlekken en doe ze in een schaal.
  • Leg de uiringen in schaaltjes.
  • Leg ook het vlees op een schaal.
  • Voeg een scheutje water bij het bakvet van het vlees en doe de jus in een juskom.
  • Geef er augurkjes, zilveruitjes en piccalilly bij.
Vrijdag 
  • Spruitjes met ham
  • Gekookte aardappelen
  • Verse worst  zie reclame
500 gr. spruitjes  zie reclame
25 gr. boter
1 ui
100 gr. ham
1 dl creme fraiche
zout en peper 
  • Maak de spruitjes schoon en kook ze gaar.
  • Snipper de ui fijn.
  • Snijd de ham in stukjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui.
  • Roer er dan de ham en creme fraiche door.
  • Giet de spruitjes af en roer ze door de saus.
Dit weekmenu komt van: Supergoedkope Recepten

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-10-2010
Hits: 1142
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig