Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 42 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag 
  • Karbonades met mosterdsaus
  • Gekookte aardappelen
  • Spruitjes zie reclame
4 ribkarbonades
zout en peper
50 gr. boter
1 el bloem
1 dl water
1 dl slagroom
1 el mosterd 
  • Strooi zout en peper over de karbonades.
  • Verhit in een pan de boter en bak hierin de karbonades 10 minuten.
  • Haal ze uit de pan en roer de bloem door het bakvet.
  • Schenk beetje voor beetje de slagroom en het water erbij.
  • Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt.
  • Roer dan de mosterd, wat peper en zout door de saus.
  • Leg de karbonades in de mosterdsaus en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen.
Dinsdag 
  • Spaghetti met kerriesaus
  • Gemengde salade
400 gr. spaghetti zie reclame
50 gr. boter
1 ui
2 tl kerriepoeder
40 gr. bloem
4 dl melk
zout en peper
100 gr. ham
1 klein blikje doperwten 
  • Snijd de ui klein.
  • Snijd de ham in kleine blokjes.
  • Laat de doperwten uitlekken.
  • Kook de spaghetti.
  • Verhit de boter en bak hierin de ui lichtbruin.
  • Voeg de kerrie toe en bak deze even mee.
  • Roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de melk erbij.
  • Blijf roeren tot er een mooi gebonden saus ontstaat.
  • Maak de saus op smaak met peper en zout.
  • Roer de ham en doperwten door de kerriesaus.
  • Giet de spaghetti af, laat deze even uitlekken en doe de spaghetti in een schaal.
  • Schep de saus over de spaghetti.
Woensdag 
  • Boerenkoolstamppot
  • Eventueel nog speklapjes
1 kg aardappelen
600 gr. panklare boerenkool zie reclame
zout en versgemalen peper
1 grote rookworst zie reclame
25 gr. boter
1 el azijn 
  • Aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden.
  • Boerenkool in grote pan doen en aardappelen erop leggen.
  • 2 1/2 dl water en 1 tl zout toevoegen.
  • Boerenkool in 10 minuten laten slinken.
  • Rookworst op de aardappelen leggen.
  • Boerenkool en aardappelen nog 15 minuten koken.
  • Afgieten en kookvocht opvangen in kom.
  • Boerenkool en aardappelen fijnstampen.
  • Boter en azijn toevoegen.
  • Alles goed door elkaar roeren en al roerend steeds scheut kookvocht toevoegen tot alles smeuig is.
  • Stamppot nog even roerend doorwarmen en op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog een scheutje azijn.
  • Geef deze stamppot met de rookworst, piccalilly of mosterd.
Donderdag 
  • Pannenkoeken met kaas
500 gr. pannenkoekenmeel
1 ltr. volle melk
2 eieren zie reclame
1 tl zout
olie om te bakken
18 plakken jongbelegen kaas (3 per pannenkoek) 
  • Maak een glad beslag van het meel, de melk, de eieren en het zout.
  • Giet een scheutje olie in de koekenpan en laat dit goed heet worden.
  • Schep een soeplepel (2 dl.) beslag in de pan en leg hierop 3 plakken kaas.
  • Schep hier weer een beetje beslag over zodat de kaas een mooi korstje krijgt.
  • Keer de pannenkoek.
  • Wacht hier vooral niet te lang mee.
  • De pannenkoek laat zich het makkelijkst keren door hem op een deksel te laten glijden en dan de te bakken zijde aan de onderkant terug in de pan te doen.
  • Herhaal dit een paar keer zodat de pannenkoek goed gaar wordt.
  • Prik met een vork in de pannenkoek om te controleren of hij gaar is.
Vrijdag 
  • Kapucijners met witlof
  • Rijst
1 blik kapucijners zie reclame
350 gr. witlofzie reclame
1 ui
100 gr. spekblokjes
1 rode paprika
100 gr. belegen kaas 
  • Laat de kapucijners uitlekken.
  • Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
  • Snipper de ui fijn.
  • Snijd de paprika in kleine reepjes.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Bak in een grote pan de spekblokjes uit, voeg dan de ui toe en fruit deze even.
  • Voeg dan de witlof en de paprika toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Schep dan de kapucijners en blokjes kaas erdoor.
  • Laat het gerecht goed warm worden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-10-2010
Hits: 1299
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig