Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 44 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 Maandag

 

Gebakken spruitjes met kerrie
Gekookte aardappelen
Speklappen

 

700 gr. kleine spruitjes zie reclame
zout
2 uien
2 el boter
3 tl kerriepoeder

  • Kook de schoongemaakte spruitjes 10 minuten.
  • Snipper de uien fijn.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en het kerriepoeder een paar minuten.
  • Giet de spruitjes af en doe deze bij de uien in de pan.
  • Bak de spruitjes al omscheppend 5 minuten mee.

Dinsdag

 

Spaghetti carbonara

Groene salade

 

400 gr. spaghetti zie reclame
250 gr. spekblokjes
2 sjalotjes, fijngesneden
2 eieren
100 gr. geraspte kaas
2 el verse peterselie

  • Kook de spaghetti beetgaar.
  • Bak het spek met de sjalotjes bruin.
  • Klop de eieren met 2/3 van de kaas los in een grote kom.
  • Klop er een soeplepel van het kokende pastawater door.
  • Giet de pasta af en roer hem direct door de ei-kaassaus.
  • Schep het spek en de sjalotjes door de pasta, bestrooi met de peterselie en de rest van de kaas.
  • Breng op smaak met peper.

Woensdag

 

Broccoli-ovenschotel

Vlees van de reclame zie reclame

 

1 kg aardappelen
zout en peper
500 gr. broccoli zie reclame
3 eieren
1 bekertje creme fraiche
75 gr. geraspte kaas

  • Snijd de geschilde aardappelen in plakjes en kook ze 5 minuten.
  • Giet ze dan af.
  • Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze 2 minuten en laat ze uitlekken.
  • Vet een ovenschaal in en leg in het midden van de schaal de broccoliroosjes.
  • Leg de aardappelplakjes erom heen.
  • Klop de eieren door de creme fraiche en roer hier de geraspte kaas door.
  • Giet dit mengsel over de aardappelen en broccoli.
  • Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

 

Donderdag

 

Ketjapkarbonades
Rijst zie reclame
Boontjes zie reclame

 

4 ribkarbonades
peper en zout
1 el sambal
50 gr. boter
5 el ketjap manis
sap van 1/2 citroen

  • Bestrooi de karbonades met peper en zout en smeer er een heel dun laagje sambal op.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de karbonades aan beide kanten mooi bruin.
  • Doe dan de ketjap en citroensap erbij.
  • Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees in 20 minuten gaar stoven.

Vrijdag

 

Stamppot witlof met Boursin
Gehaktballen

 

1 kg aardappelen
zout en peper
1 dl melk
25 gr. boter
150 gr. Boursin
500 gr. witlof zie reclame

  • Kook de geschilde aardappelen gaar.
  • Snijd de witlof in kleine reepjes.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappelen af, roer er peper, warme melk, boter en Boursin door.
  • Zet de pan dan weer op het vuur en laat de boter en Boursin smelten, wel steeds blijven omscheppen.
  • Haal dan de pan weer van het vuur en roer er de witlof door.

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-10-2010
Hits: 919
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig