Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 47 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 Maandag:

 

Koolraap met speklapjes

 

1 kg aardappelen
500 gr. speklapjes zie reclame
4 el ketjap manis
50 gr. boter
600 gr. koolraap, in blokjes
1 ui
1 el lichtbruine basterdsuiker
150 ml ketchup

 

  • Aardappelen gaarkoken.
  • Speklapjes dun bestrijken met 2 el ketjap.
  • In koekenpan 25 gr. boter verhitten en speklapjes in 20 minuten lichtbruin en knapperig bakken, halverwege keren.
  • In wok of hapjespan rest van boter verhitten en koolraap en gesnipperde ui 2 minuten roerbakken.
  • Suiker erover strooien en nog 2 minuten bakken.
  • Ketchup, rest van ketjap en 150 ml water erdoor scheppen en koolraap in 15 minuten gaar laten worden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Dinsdag

 

Broccoli-ovenschotel
eventueel vlees van de reclame

 

1 kg aardappelen
zout en peper
500 gr. broccoli zie reclame
3 eieren
1 bekertje creme fraiche
75 gr. geraspte kaas

 

  • Snijd de aardappelen in plakjes en kook deze 5 minuten. Giet ze dan af.
  • Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes en kook deze roosjes 2 minuten.
  • Laat ze uitlekken.
  • Vet een ovenschaal in en leg in het midden van de schaal de broccoliroosjes.
  • Leg de aardappelplakjes eromheen.
  • Klop de eieren door de creme fraiche en roer hier de geraspte kaas door.
  • Giet dit mengsel over de aardappelen en broccoli.
  • Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Woensdag

 

Zuurkool met champignons
Aardappelpuree

 

1 ui
2 el boter
1 zakje zuurkool zie reclame
150 gr. ham in plakken
1 rookworst zie reclame
200 gr. champignons
boter

 

  • Snipper de ui.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Snijd de rookworst in plakjes.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de zuurkool toe en laat deze 10 minuten zachtjes bakken.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de helft van de zuurkool, de helft van de plakken ham, de helft van de rookworstplakjes en de helft van de champignons.
  • Leg de rest van de zuurkool op de champignons, hierop de rest van de hamplakjes, de rest van de rookworstplakjes en dek het af met de rest van de champignons.
  • Leg hier en daar een klontje boter en leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220C.

Donderdag

 

Gehakt met taugé
Rijst
Komkommer zie reclame

 

1 ui
4 tomaten
250 taugé
olie
1 teentje knoflook
2 tl bouillonpoeder
1 tl sambal
2 el ketjap manis
400 gr. gehakt zie reclame
peper

 

  • Snipper de ui fijn.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Pers het knoflookteentje uit.
  • Was de taugé en laat uitlekken.
  • Verhit wat olie in een pan en fruit hierin even de ui en knoflook.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  • Roer dan de ketjap, bouillonpoeder, sambal en peper erdoor.
  • Schep dan de tomaten en taugé erdoor en laat dit goed warm worden.

Vrijdag

 

Sperziebonen met geprakt ei
Gebakken aardappelen
Vlees van de reclame zie reclame

 

750 gr. sperziebonen zie reclame bij Lidl
zout en peper
1 ei
10 gr. boter
1 eidooier
1 dl koffieroom
1 el peterselie

 

  • Maak de sperziebonen schoon, breek ze doormidden en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Kook het ei 10 minuten en prak het daarna fijn.
  • Laat in een pan de boter smelten, roer er de eidooier en de koffieroom door en verwarm dit tot het licht gebonden is, maar laat het niet koken.
  • Breng het sausje op smaak met wat zout en peper.
  • Giet de sperziebonen af en doe ze in een schaal.
  • Giet het sausje over de sperziebonen en bestrooi het met het geprakte ei en de peterselie.

 Voor nog meer goedkope recepten:

 http://supergoedkope-recepten.clubs.nl/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 21-11-2010
Hits: 832
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig