Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 49 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

 

Boerenkool in roomsaus
Aardappelpuree
Gehaktballen zie reclame

 

2 kg boerenkool of 700 gr, gesneden boerenkool zie reclame
30 gr. bloem
30 gr. boter
2 1/2 dl bouillon
peper en zout
paprikapoeder
2 1/2 dl room

 

Kook de boerenkool gaar in 25 minuten.
Giet dan de kool af, hak hem fijn en laat de kool uitlekken.
Verhit de boter in een pan, roer de bloem erdoor en giet er beetje bij beetje de bouillon bij.
Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Laat de saus dan een paar minuten zachtjes koken en breng de saus op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Roer dan de room en de boerenkool door de saus.
Laat het gerecht goed warm worden, maar niet meer koken.

 

Dinsdag

 

Champignonspaghetti

 

300 gr. spaghetti
400 gr. champignons
1 ui
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
50 ml droge witte wijn of appelsap
200 ml creme fraiche
75 gr. rucola

 

Kook de spaghetti beetgaar.
Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken.
Snipper de ui.
Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui 5 minuten.
Bak de champignons al omscheppend 5 minuten mee.
Pers de knoflook, voeg toe aan de ui en champignons en bak nog 1 minuut.
Roer de wijn of appelsap en de creme fraiche erdoor en houd de saus op laag vuur warm.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af en voeg toe aan de champignonsaus.
Schep de rucola erdoor.

 

Woensdag

 

Spruitjes met bakbacon
Aardappelpuree
Rookworst zie reclame

 

750 gr. spruitjes zie reclame
zout en peper
100 gr. boter
1 bekertje zure room
150 gr. bakbacon

 

Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar.
Snijd de bacon in kleine reepjes.
Giet de spruitjes af en voeg dan de boter, zure room en bacon toe.
Laat de spruitjes dan verder gaar stoven.
Roer er dan nog een snufje peper door.

 

Donderdag

 

Gele rijst met chorizo

 

1 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
200 gr. chorizoworst, in blokjes
325 gr. gele rijst
750 ml kippenbouillon
300 gr. tuinerwtjes, ontdooid
2 tomaten, zonder zaadlijsten en in blokjes zie reclame
2 el verse peterselie

 

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui met de chorizo tot de ui glazig ziet.
Schep de rijst erdoor en bak nog 1 minuut mee.
Schenk de bouillon bij het rijstmengsel en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en kook de rijst 10 minuten in de bouillon.
Schep de erwten en de tomaat erdoor.
Kook de rijst in nog eens 5 minuten zachtjes gaar, de rijst moet de bouillon helemaal opnemen.
Voeg peper toe.
Neem de rijst van het vuur, laat hem een paar minuten afgedekt staan en bestrooi met de peterselie.

 

Vrijdag

 

Roomzuurkool met appel
Gekookte aardappelen
Varkenslapjes zie reclame

 

1 pak zuurkool zie reclame
50 ml appelsap
1 grote appel
125 ml creme fraiche

 

Breng de zuurkool met het appelsap aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de zuurkool 15 minuten.
Snijd ondertussen de ongeschilde appel in blokjes.
Voeg de blokjes en de creme fraiche toe aan de zuurkool en stoof nog 5 tot 10 minuten tot de zuurkool gaar is

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-12-2010
Hits: 861
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig