Volg ons via
 
 

Goedkoop weekmenu week 50 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Dit is voorlopig het laatste weekmenu. Over 2 weken (in Januari) beginnen we weer met nieuwe weekmenu's. En de weekmenu's worden goedkoper.

bospeen 750 gr. bij C-1000 1.29
aardappelen
1 Chinese kool bij C-1000 1.29
uien bij C-1000 2 kg 1.29
sperziebonen 450 gr. bij C-1000 500 gr. 1.19
knoflookteentje 1
tomaten 4
broccoli 500 gr. bij Lidl van ma t/m wo 500 gr. 0.69
sla

vissticks
rookspek 50 gr.
speklapjes voor 4 personen
gehakt bij C-1000 1 kg 2.98
ribkarbonaadjes bij C-1000 1 kg 4.98
kaas 250 gram één stuk
geraspte kaas
eieren

zout en peper
boter
room
eidooier
peterselie
ketjap
olie
basilicum
1 bekertje creme fraiche

Maandag

Worteltjes met room
Aardappelpuree
Vissticks

750 gr. bospeen
zout
klontje boter
1/2 dl room
1 eidooier

2 el gehakte peterselie

Schrap de worteltjes, was ze en zet ze op in een pan met een klein beetje kokend water, beetje zout en een klontje boter.
Kook de worteltjes in 15 minuten gaar.
Het vocht is dan ook bijna verdampt.
Klop de eidooier los met de room en doe dit bij de worteltjes.
Haal de pan dan meteen van het vuur, want het mag beslist niet meer koken.
Bestrooi de worteltjes met peterselie.

Dinsdag

Chinese kool
Gekookte aardappelen
Speklapjes

1 Chinese kool
50 gr. rookspek
1 ui
ketjap
peper en zout

Snijd de Chinese kool in brede repen.
Bak 50 gr. in blokjes gesneden rookspek bruin.
Fruit 1 kleingesneden ui mee.
Voeg de kool toe en stoof de groenten in 10 minuten gaar.
Maak de groente op smaak met wat ketjap, peper en zout.

 

Woensdag

Italiaanse sperziebonen
Gekookte aardappelen
Gehaktballen

450 gr. sperziebonen
1 ui
1 teentje knoflook
4 tomaten
olie
1 tl basilicum
zout

Maak de sperziebonen schoon en kook ze gaar.
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren.
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg dan de tomaten toe en bak dit 5 minuten.
Giet de sperziebonen af en meng er het ui-tomatenmengsel, basilicum, peper en zout door.

 

Donderdag

Broccoli-ovenschotel
Ribkarbonaadjes

1 kg aardappelen
zout en peper
500 gr. broccoli
3 eieren
1 bekertje creme fraiche
75 gr. geraspte kaas

Snijd de geschilde aardappelen in plakjes en kook ze met zout 5 minuten.
Giet ze dan af.
Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en kook deze in een pan met water en zout 2 minuten en laat ze dan uitlekken.
Vet een ovenschaal in en leg in het midden van de schaal de broccoliroosjes.
Leg de aardappelplakjes eromheen.
Klop de eieren door de creme fraiche en roer hier de geraspte kaas door en giet dit mengsel over de aardappelen en broccoli.
Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

 

Vrijdag

Gebakken aardappelen met kaas
Sla

1 kg aardappelen
zout
boter
250 gr. kaas

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dikke plakken.
Kook deze plakken 6 minuten en giet ze dan af.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Verhit de boter en wat olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelplakken mooi bruin.
Schep dan de kaasblokjes erdoor en bak deze mee tot ze beginnen te smelten.

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-12-2010
Hits: 1247
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig