Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van de aanbiedingen week 1 2011

Weekmenu op basis van de aanbiedingen voor week 1 2011

Maandag

 

Andijvie met eieren
Gekookte aardappelen

 

1 kg andijvie zie reclame
zout en peper
nootmuskaat
6 eieren
40 gr. boter
30 gr. bloem
2 dl melk

 

  • Snijd de andijvie in reepjes en was deze.
  • Kook de andijvie in 10 minuten beetgaar.
  • Spoel dan af onder de koude kraan en laat de andijvie uitlekken.
  • Kook de eieren 10 minuten en snijd ze daarna in kleine stukjes.
  • Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door.
  • Giet beetje voor beetje de melk erdoor en blijf roeren tot je een gebonden saus hebt.
  • Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Roer de stukjes ei en de andijvie door de saus.

Dinsdag

 

Schouderkarbonades met saus
Gekookte aardappelen
Spruitjes zie reclame

 

4 schouderkarbonades zie reclame
4 uien
40 gr. bloem
40 gr. boter
1 dl bier
1 dl bouillon 
1 el maizena
zout en peper

 

  • Snijd de uien in ringen.
  • Strooi wat peper en zout over de karbonades en haal ze door de bloem.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de karbonades mooi bruin.
  • Doe de uien erbij en bak dit 5 minuten mee.
  • Giet dan het bier en de bouillon erbij, laat het aan de kook komen en laat het zachtjes 15 minuten stoven.
  • Haal dan de karbonades uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.
  • Roer de maizena met een beetje water tot een papje en giet dit bij de uien.
  • Laat het nog even aan de kook komen en schenk dan de saus over de karbonades.

Woensdag

 

Gebakken aardappelen met boterhamworst
Erwtjes en worteltjes

 

1 kg aardappelen
zout
300 gr. boterhamworst
boter

 

  • Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in kleine stukjes.
  • Kook de 8 minuten en giet ze dan af.
  • Snijd de boterhamworst in kleine blokjes.
  • Verhit in een grote koekenpan wat boter (ikzelf doe er altijd nog wat olie bij) en bak hierin de aardappelstukjes mooi bruin.
  • Voeg dan de boterhamworst toe en bak deze 5 minuten mee.

Donderdag

 

Ham-rodekoolschotel
Aardappelpuree

 

1 rode kool zie reclame
1 kopje water
1 el azijn
2 kruidnagels
zout
400 gr. ham
25 gr. boter
2 appels

 

  • Maak de rode kool schoon en snijd deze fijn.
  • Doe de kool in een pan met een kopje water, de azijn, wat zout en de kruidnagels en kook de kool beetgaar.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Snijd de ham in vrij dikke plakken.
  • Verhit in een pan de boter en bak hierin de plakken ham even aan.
  • Leg dan de ham in een ovenschaal.
  • Snijd de geschilde appels in plakken en besprenkel ze met wat citroensap.
  • Schep de rode kool op de plakken ham en leg hier de appelplakken bovenop.
  • Leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Vrijdag

 

Gekookte worteltjes 
Gekookte aardappelen
Kipkrokant schnitzels zie reclame

 

1 kg worteltjes in de aanbieding bij C-1000. Maar ik zie geen prijs.
zout
40 gr. boter
1 tl suiker
2 el peterselie

 

  • Schrap de worteltjes schoon en kruis de dikke exemplaren in.
  • Kook de worteltjes in een pan met een beetje water en zout in 20 minuten gaar en droog.
  • Schud dan de boter en de suiker erdoor en bestrooi de worteltjes met peterselie.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-01-2011
Hits: 1369
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Andijvie