Volg ons via
 
 

Weekmenu van seizoensgroenten week 2

Weekmenu van seizoensgroenten

Boodschappenlijst

 

1 kg paksoi
aardappelen
uien
2 rode paprika's
1 blik kapucijners
rijst
1 kg prei
peterselie
rode kool
knoflookteentjes
savooienkool

speklapjes
500 gr. gehakt + 300 gr. gehakt
300 gr. ham
200 gr. belegen kaas
500 gr. varkenslappen
eieren

boter
suiker
azijn
zout en peper
maizena
olie
1 blikje tomatenpuree
chilipoeder
havermout
augurken
mosterd
ketjap
nootmuskaat
kruidnagels

 

Maandag

Deense paksoi
Gekookte aardappelen
Speklapjes

1 kg paksoi
100 gr. boter
1 ui
4 tl suiker
2 el azijn
zout
2 dl water
1 el maizena

Maak de paksoi schoon, snijd deze in kleine stukjes en was ze.
Laat ze uitlekken.
Doe de suiker in een pan met een dikke bodem en laat deze licht bruin branden.
Voeg dan de boter, ui, paksoi, zout en het water toe en laat dit 5 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de azijn toe en laat het nog 5 minuten zachtjes koken.
Roer in een kopje met wat maizena met wat water tot een papje en bind hiermee het gerecht.


Dinsdag

Chili kapucijners met gehakt
Rijst

500 gr. gehakt
1 el olie
2 rode paprika's
2 uien
1 blikje tomatenpuree
1 el chilipoeder
zout en peper
1 blik kapucijners

Snijd de paprika's in reepjes.
Snipper de uien.
Laat de kapucijners uitlekken.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de uien en paprika toe en laat deze even meebakken.
Roer dan de tomatenpuree, chilipoeder, peper en zout toe.
Schep de kapucijners erdoor en laat het gerecht goed warm worden.


Woensdag

Aardappelen en prei uit de wok

1 kg aardappelen
1 kg prei
300 gr. ham
200 gr. belegen kaas
2 el olie
4 el gehakte peterselie
peper en zout

Snijd de geschilde aardappelen in plakjes, kook ze 5 minuten en laat ze uitlekken.
Maak de prei schoon, snijd ze in ringetjes en was ze.
Snijd de ham en kaas in blokjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de aardappelplakjes mooi bruin.
Doe dan de prei erbij en roerbak dit 10 minuten.
Roer dan de ham en kaas erdoor en breng het op smaak met peper en zout.
Bestrooi het met peterselie.


Donderdag

Gehakt 'anders'
Gekookte aardappelen
Rode kool

300 gr. gehakt
3 el havermout
1 ei
2 augurken
1 tl mosterd
peper en zout
45 gr. margarine

Maak het gehakt aan met 3 el havermout, 1 ei, 2 kleingesneden augurken, 1 tl mosterd, peper en zout.
Vorm er 4 gehaktballen van.
Bak de gehaktballen in 45 gr. margarine in 20 minuten gaar en bruin.


Vrijdag

Gestoofde varkenslapjes
Gekookte aardappelen
Savooienkool

500 gr. varkenslappen
3 el olie
2 uien
3 teentjes knoflook
peper en zout
2 el ketjap
nootmuskaat
4 kruidnagels

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi deze met wat peper en zout.
Snipper de uien en knoflookteentjes fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook glazig.
Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom mooi bruin.
Doe dan de ketjap, nootmuskaat en de kruidnagels erbij en voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat.
Breng het geheel aan de kook.
Draai dan het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat het vlees 45 minuten zachtjes stoven tot het vlees gaar is en de saus ingedikt.
Verwijder de kruidnagels.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 06-01-2011
Hits: 1325
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Pakoi, kapucijners, prei, gehakt, varkenslapjes