Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van de aanbiedingen week 2 2011

Het weekmenu op basis van de supermarktaanbiedingen van week 2 2011

Maandag  


Snijbonen met kaas
Hamlapjes
Gekookte aardappelen  
750 gr. snijbonen  zie reclame
 1 tl citroensap
 2 el boter
 6 el geraspte kaas
 
Haal de snijbonen af, was ze en snijd ze klein. Kook de snijbonen in een pan met water, zout en citroensap in 10 minuten gaar. Giet de snijbonen af, schud er een klontje boter en de geraspte kaas door. 

Dinsdag

Zuurkoolstamppot met shoarma   

1 kg aardappelen 
500 gr. zuurkool bij C-1000 500 gram voor 0.29 
2 uien
1 rode paprika
2 el olie
400 gr. shoarmavlees zie reclame
2 el knoflooksaus  

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Kook de zuurkool gaar. Snipper de uien fijn. Snijd de paprika in kleine reepjes. Verhit in een pan de olie en bak hierin het shoarmavlees mooi bruin. Doe de uien en paprika erbij en laat het 5 minuten zachtjes stoven. Giet de aardappelen en de zuurkool af en stamp ze samen fijn. Schep het shoarmamengsel en de knoflooksaus door de stamppot. 

Woensdag   

Witlof aardappeltaart

2 el olijfolie
5 plakjes deeg voor hartige taart
500 gr. aardappelen, geschild
600 gr. witlof zie reclame
1 ui, gesnipperd
3 eieren losgeklopt
250 ml slagroom
125 gr. gerookt ontbijtspek in plakjes

Verwarm de oven voor op 200C. Vet de vorm in met 1 el olie, bekleed met het deeg. Druk de plakjes goed tegen elkaar aan. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm dik. Kook deze 10 minuten in water met zout, laat uitlekken en afkoelen. Snijd de onderkant van het witlof, verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui kort. Voeg het witlof toe en bak al omscheppend 8 minuten en breng op smaak met peper en zout. Doe de eieren, de slagroom, peper en zout in een kom. Meng het witlof en de aardappelen erdoor en schep in de ingevette springvorm van 24 cm. Bedek met het spek. Bak de taart 35 minuten in het midden van de oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als het spek te donker wordt.

Donderdag

Verse worst met mosterdsaus 

Rijst
Chinese kool zie reclame
500 gr. verse worst zie reclame

melk 3 el paneermeel 50 gr. boter 35 gr. bloem 4 dl bouillon 1 el citroensap 1 tl suiker 2 el mosterd   Leg de worst 5 minuten in een schaal met warm water. Giet wat melk in een diep bord. Strooi het paneermeel op een bord. Haal de worst eerst door de melk en dan door het paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de verse worst met een deksel schuin op de pan in 25 minuten bruin en gaar, draai de worst af en toe om. Haal dan de worst uit de pan, leg hem op een schaal en houd hem warm. Roer de bloem door de bakboter en roer er dan al roerend beetje voor beetje de bouillon door. Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt. Breng de saus op smaak met mosterd, citroensap en suiker. Geef de saus apart bij de worst. 


Vrijdag


Hutspot met salami en kaas


1 1/2 kg aardappelen
zout en peper
zak hutspot zie reclame
50 gr. boter 
200 gr. salami 
150 gr. geraspte oude kaas

Schil de aardappelen en was ze. Doe de aardappelen in een pan met water en zout, leg er de wortels en uien bovenop en breng alles aan de kook. Draai het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en kook alles in 25 minuten gaar. Snijd de salami in blokjes. Giet de aardappelen met de wortels en uien af en stamp alles door elkaar. Roer de boter door de stamppot en schep er de salami en kaas door. Breng de stamppot zonodig op smaak met peper en zout.

Bron: Supergoedkope recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
3 reactie(s)
Miriam
Geplaatst op 25-01-2011 om 08:35

Je kunt ze ook zelf mailen naar jezelf of een bekende via deze site. Zie icoontjes onder het artikel. Daar vind je ook icoontjes om te delen op twitter, hyves, facebook etcetera. 

Marianneke
Geplaatst op 14-01-2011 om 15:02

Ja, zie bronvermelding.

Suzanne (Gast)
Geplaatst op 11-01-2011 om 12:30

Hoi, Is het mogelijk om je weekmenu's per email te ontvangen?

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-01-2011
Hits: 1507
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
eten, menu, hutspot, verse worst, witlof, zuurkool, shoarma, snijbonen