Volg ons via
 
 

Weekmenu van seizoensgroenten week 3

Weekmenu seizoensgroenten

Boodschappenlijst

600 gr. schorseneren
aardappelen
uien 
1 kg spruitjes
1 blik bruine bonen
1 pot witte bonen in tomatensaus
winterwortels 750 gr. + 1
knoflook
peterselie

kalfsragout
saucijsjes
100 gr. spekblokjes
1 rookworst
eieren
100 gr. ham
karbonades

bloem
melk
azijn
frituurvet
nootmuskaat
peper en zout
boter
1 blikje tomatenpuree
1 bekertje creme fraiche
koffieroom
bouillonblokje

Maandag

Gebakken schorseneren
Kalfsragout
Aardappelpuree

600 gr. schorseneren
100 gr. bloem
1 ei
3 dl melk
azijn
frituurpan met vet

Krab de schorseneren onder water schoon en kook ze dan meteen in een pan met wat water en een scheut azijn 10 minuten.
Laat dan de schorseneren in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Snijd dan de schorseneren in stukjes.
Laat het vet in de frituurpan heet worden.
Doe de bloem met het ei en de melk in een kom en roer hier een stevig beslag van.
Haal de stukjes schorseneren door het beslag en bak ze in het hete vet goudbruin.

 

Dinsdag

Brusselse stamppot
Saucijsjes

1 1/2 kg aardappelen
2 uien
1 kg spruitjes
melk
nootmuskaat
peper
boter

Kook de aardappelen gaar.
Maak de spruitjes schoon, was ze en kook ze gaar.
Snipper de ui.
Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Roer er een beetje melk, een klontje boter, snufje nootmuskaat en een beetje zout en peper door, zodat er een luchtige puree ontstaat.
Giet de spruitjes af en schep deze samen met de gefruite ui door de aardappelpuree.

 

Woensdag

Bonen met spek en worst

1 blik bruine bonen
1 pot witte bonen in tomatensaus
2 uien
1 winterwortel
100 gr. spekblokjes
1 rookworst
1 blikje tomatenpuree
1 bekertje creme fraiche

Laat de bruine bonen goed uitlekken.
Snijd de uien in dunne ringen.
Maak de winterwortel schoon en snijd hem in dunne plakken.
Snijd de rookworst in plakjes.
Bak in een grote pan de spekblokjes uit en fruit hierin de uien even.
Voeg dan de wortel toe en bak deze 5 minuten mee.
Roer dan de bruine bonen, witte bonen in tomatensaus, de worst, tomatenpuree en de creme fraiche erdoor.
Laat het gerecht goed warm worden.

 

Donderdag

Aardappel-uischotel

1 el olie
750 gr. aardappelen
peper en zout
2 eieren
100 gr. ham
5 uien in ringen
2 teentjes knoflook
1 dl koffieroom

Snijd de geschilde aardappelen in plakjes. Kook ze 5 minuten en laat ze uitlekken.
Hak de knoflookteentjes fijn.
Snijd de ham in reepjes.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien.
Voeg dan de ham en knoflook door de uien.
Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelplakjes, strooi er wat peper en zout over en schep het uimengsel erop.
Roer de eieren met de koffieroom los en giet dit mengsel over de ovenschotel.
Leg een deksel of aluminiumfolie op de schaal.
Zet de schotel 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180C.
Haal de laatste 10 minuten de deksel of folie eraf.

 

Vrijdag

Gestoofde wortel met ui
Gekookte aardappelen
Karbonades

750 gr. winterwortel
1 ui
25 gr. margarine
1 dl bouillon
peterselie

Snijd 750 gr. schoongemaakte winterwortelen in plakjes.
Fruit 1 kleingesneden ui in 25 gr. margarine.
Voeg de wortelen en 1 dl bouillon toe en stoof de wortelen in 20 minuten gaar.
Strooi er royaal kleingesneden peterselie over.

Bron: Supergoedkope recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-01-2011
Hits: 1335
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
winterwortel, uien, bruine bonen, spruitjes, schorseneren