Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van de aanbiedingen week 3 2011

Weekmenu van aanbiedingen

Maandag

Bloemkool met ham
Gekookte aardappelen

1 bloemkool bij Lidl 1.29
2 uien
1 el boter
zout en peper
nootmuskaat
2 dl bouillon
250 gr. ham
1 el gehakte peterselie
2 el geraspte kaas

 

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Snipper de uien fijn. Snijd de ham in kleine reepjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met de bouillon, zout, peper en nootmuskaat in 10 minuten beetgaar. Laat de roosjes uitlekken. Vet een ovenschool in en leg hierin de bloemkoolroosjes. Strooi hierover de ham, peterselie en geraspte kaas. Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

 

Dinsdag

Spruitenstamppot
Runderlapjes zie reclame

1 1/2 kg aardappelen
2 uien
1 kg spruitjes zie reclame
melk
nootmuskaat
peper
boter

 

Kook de aardappelen gaar. Maak de spruitjes schoon en kook ook deze gaar. Snipper de ui fijn. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er een beetje melk, een klontje boter, snufje nootmuskaat en een beetje zout en peper door, zodat je een luchtige puree krijgt. Giet de spruitjes af en schep deze samen met de gefruite ui door de aardappelpuree.

 

Woensdag

Reuzenbal
Gebakken aardappelen zie reclame
Erwtjes

300 gr. gehakt zie reclame
1 ei
2 beschuiten
50 gr. geraspte kaas
1 el tomatenketchup
stukje ui
1 tl mosterd
peper en zout
paneermeel
30 gr. boter

 

Maak het gehakt aan met het ei, fijngemaakte beschuiten, geraspte kaas, tomatenketchup, stukje geraspte ui, mosterd, peper en zout. Vorm er een grote bal van en wentel hem door paneermeel. Bak het vlees in de boter in 45 minuten bruin en gaar.

 

Donderdag

Zuurkoolschotel met speklappen

750 gr. aardappelen
400 gr. speklappen
2 uien
2 el boter
500 gr. zuurkool zie reclame
2 dl bouillon
zout en peper
2 appels

 

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes. Snijd de speklappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Snipper de uien fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de spekblokjes bruin. Voeg de ui toe en laat ze even meebakken. Doe er dan de aardappelen en de zuurkool bij en strooi er wat zout en peper over. Giet de bouillon erbij en laat dit alles 20 minuten zachtjes stoven. Snijd de geschilde appels in blokjes en meng dit door de aardappel-zuurkoolschotel. Laat de schotel nog 10 minuten stoven.

 

Vrijdag

Rijst met andijvie

400 gr. rijst
750 gr. andijvie zie reclame
4 tomaten
100 gr. ham
1 tl Italiaanse kruiden
peper en zout
olie

 

Kook de rijst gaar. Maak de andijvie schoon, snijd ze in hele dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de ham in blokjes. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de andijvie een paar minuten. Voeg dan de tomaten, hamblokjes, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Schep dan de rijst erdoor en laat het goed warm worden.

Bron: Supergoedkope recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-01-2011
Hits: 1226
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bloemkool, zuurkool, spruitjes