Volg ons via
 
 

Weekmenu van seizoensgroenten week 4

Recepten voor week 4 2011 op basis van de seizoensgroenten die in januari volop beschikbaar zijn. Gezond eten voor weinig geld.

Boodschappenlijstje

witlof 8 kleine struikjes
aardappelen
uien 
witte kool 750 gr.
worteltjes 500 gr.
zuurkool 400 gr.
mandarijntjes 1 klein blikje
bruine bonen
knoflook

tartaartjes
gehakt 400 gr.
koolvis of vissticks
spekblokjes 150 gr.
speklapjes 500 gr.

zout en peper
eieren
paneermeel
geraspte kaas
boter
melk
kerriepoeder
tomatenpuree 1 blikje
oud witbrood 2 sneetjes
mosterd
citroensap
olie
paprikapoeder
bier 1 dl

Maandag 

Gebakken witlof
Gekookte aardappelen
Tartaartjes

750 gr. witlof of 8 kleine struikjes
zout
2 eieren
4 el paneermeel
4 el geraspte kaas
boter
2 el melk

Maak de witlof schoon en was de struikjes goed.
Kook de struikjes in een pan met een beetje water en zout 10 minuten.
Laat de struikjes goed uitlekken.
Klop de eieren los met de melk.
Meng de paneermeel met de geraspte kaas.
Wentel de witlofstruikjes eerst door het ei en dan door het paneermeel-kaasmengsel.
Verhit ruim boter in een pan en bak hierin de struikjes witlof knapperig bruin.

 

Dinsdag

Gestoofde witte kool met gehakt
Aardappelpuree

1 grote ui
1 el kerriepoeder
40 gr. boter
400 gr. gehakt
zout en peper
1 blikje tomatenpuree
750 gr. witte kool

Maak de kool schoon en snijd deze in reepjes.
Snipper de ui fijn.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin even de ui en kerriepoeder. 
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Doe dan wat zout, peper en tomatenpuree erbij.
Schep de kool erdoor, voeg een scheutje water toe en laat alles 20 minuten zachtjes stoven.

 

Woensdag

Gegratineerde worteltjes
Gekookte aardappelen
Koolvis of vissticks

500 gr. worteltjes
zout en peper
25 gr. boter
2 sneetjes oud witbrood
50 gr. geraspte kaas

Kook de worteltjes beetgaar.
Haal de korsten van de sneetjes brood en verkruimel deze.
Vet een ovenschaal in.
Giet de worteltjes af en schep ze in de ovenschaal.
Strooi het broodkruim en de kaas erover.
Verdeel de boter er in kleine vlokjes over en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 150C.

 

Donderdag

Kerrie-zuurkoolstamppot

1 kg aardappelen
zout en peper
1 dl melk
150 gr. spekblokjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 klein blikje mandarijntjes
400 gr. zuurkool
75 gr. geraspte kaas
2 el kerriepoeder

Kook de aardappelen gaar.
Laat de zuurkool uitlekken.
Laat de mandarijntjes uitlekken, maar bewaar het sap.
Bak in een pan met een beetje boter de spekblokjes uit.
Doe dan de ui en knoflook erbij en fruit deze even mee.
Voeg dan de zuurkool, kerriepoeder en het sap van de mandarijntjes toe.
Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de mandarijntjes en de kaas toe.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er peper en de melk door.
Roer het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree.

 

Vrijdag

Krokante speklapjes
Aardappelpuree
Bruine bonen

3 el mosterd
2 el citroensap
2 el olie
2 teentjes knoflook
zout en peper
paprikapoeder
500 gr. speklapjes
1 dl bier

Pers de knoflookteentjes uit.
Meng in een kommetje de mosterd, citroensap, olie, knoflook, peper, zout en paprikapoeder door elkaar.
Bestrijk de speklapjes aan beide kanten met het mosterdsausje.
Grilleer de speklapjes 5 minuten per kant onder de voorverwarmde ovengrill.
Bestrijk de speklapjes met het bier en grilleer ze nog ongeveer 3 minuten per kant tot ze mooi bruin en knapperig zijn.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 20-01-2011
Hits: 1575
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu, seizoensgroenten, groentekalender, gezond eten, voordelig, goedkoop eten, goedkope recepten, wat eten we vandaag, goedkope gerechten, gezonde gerechten,