Volg ons via
 
 

Weekmenu op basis van de aanbiedingen week 4 2011

In dit weekmenu vind je recepten die zijn gebaseerd op de folderaanbiedingen van week 4 2011.

Maandag

Broccoli a la creme
Gekookte aardappelen
Braadworst zie reclame

750 gr. broccoli zie reclame
20 gr. boter
20 gr. bloem
1/2 dl bouillon
1/2 dl melk
zout en peper
sap van 1/2 citroen
1 eidooier

Maak de broccoli schoon, was ze en kook ze in 10-15 minuten gaar en laat goed uitlekken. Verhit de boter in een pan, roer hier de bloem door en beetje voor beetje de bouillon en de melk. Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt. Klop de eidooier los met een klein beetje melk en klop er een beetje van de warme saus door. Haal de saus van het vuur en roer er het eimengsel door. Maak de saus af met peper, zout en citroensap. Schep de saus door de broccoli en laat alles goed warm worden, maar beslist niet meer koken.

 

Dinsdag

Franse komkommer
Gebakken aardappelen
Vlees van de reclame zie reclame

2 kleine komkommers bij Lidl per stuk 0.49
peper en zout
2 el citroensap
50 gr. boter
75 gr. Parmezaanse kaas

Schil de komkommer, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in dikke plakken. Doe de plakjes in een kom. Bestrooi de komkommer met peper en zout en sprenkel er het citroensap over. Schep de komkommer een keer om en laat het 30 minuten staan. Verhit de boter in een pan en laat de komkommer hierin 10 minuten zachtjes gaar stoven. Doe de groente dan in een schaal en strooi de kaas erover.

 

Woensdag

Rijst met speklapjes
Gemengde groenten

250 gr. rijst
zout en peper
50 gr. boter
500 gr. speklappen zie reclame
2 uien
4 eieren

Snijd het vlees in kleine blokjes en strooi er wat peper en zout over. Snipper de uien fijn. Kook de rijst. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de uien toe en bak dit zachtjes tot het vlees gaar is. Als het vlees gaar is, schep dan de rijst erdoor. Klop de eieren los en giet dit bij de rijst. Blijf wel steeds omscheppen tot de eieren zijn gestold. Maak het rijstgerecht af met een beetje peper en zout.

 

Donderdag

Hachee
Wortelstamppot zie reclame

400 gr. hacheevlees zie reclame
60 gr. boter
8 uien
40 gr. bloem
6 dl bouillon
zout en peper
2 kruidnagels
1 blaadje laurier
azijn

Snijd de uien in ringen en het vlees in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de vleesblokjes mooi bruin. Doe dan de uien erbij en laat deze even mee bakken. Strooi de bloem erover en giet dan al roerend de bouillon erbij. Voeg de kruidnagels, laurierblaadje, scheutje azijn, zout en peper toe. Laat de hachee zachtjes 2 uur stoven. Verwijder voor het opdienen de laurier en de kruidnagels.

 

Vrijdag

Gebakken witlof
Gekookte aardappelen
Vlees van de reclame zie reclame

750 gr. witlof (8 kleine struikjes) zie reclame
zout
2 eieren
4 el paneermeel
4 el geraspte kaas
boter
2 el melk

Maak de witlof schoon en snijd het bittere stuk eruit. Was ze daarna goed. Kook de struikjes 10 minuten en laat ze goed uitlekken. Klop de eieren los met de melk. Meng de paneermeel met de geraspte kaas. Wentel de witlofstruikjes eerst door het ei en dan door het paneer-kaasmengsel. Verhit ruim boter in een pan en bak hierin de struikjes witlof knapperig bruin.


Nu ook beschikbaar: het weekmenu op basis van de seizoensgroenten voor komende week. Zie dit artikel.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Marianneke
Geplaatst op 05-01-2012 om 21:00

Hallo

Ik heb een club waar supergoedkope recepten op staan en ook iedere week een goedkoop weekmenu.
Daar kunt u de weekmenu's afhalen.

http://supergoedkope-recepten.clubs.nl/


Mw. S. Florentinus (Gast)
Geplaatst op 05-01-2012 om 10:50

Geachte heer, mevrouw.

Ik kook voor een naschoolseopvang voor kinderen
vanaf 4 t/m 12 jaar. Hiervoor zou ik graag gemakke-
lijke en simpele recepten willen ontvangen. Ik krijg een
butget van ongeveer 150 euro. het zijn vaak standaard
groenten en vlees. Het meest voorkomende vlees
dat ik gebruik is gehakt, saucijsworst, kipfilet, varkens
lappen, shoarmareepjes, dus voor weinig geld een
maaltijd op tafel zetten. Heeft u voor mij voor iedere week
een weekmenu?
Bvd,
Mvgr, Mw. S. Florentinus

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-01-2011
Hits: 1499
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
recepten, recept, weekmenu, folders, aanbiedingen, goedkoop menu, voordelig, folderz, goedkoop eten, minder geld uitgeven, goedkoop boodschappen doen, wat eten we vandaag